PRED SEDNICU

PARTIZAN TRAŽI DA MU SRPSKI ARBITRI NE SUDE U ABA LIGI? Otkriveni detalji dopisa i jedan poseban zahtev

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan je navodno poslao dopis u kome je istakao da ne želi da mu srpske sudije dele pravdu u plej-ofu ABA lige.

Izvor: MN Press

Skupština ABA lige zakazana je za 12. mart i pred novu sednicu klubovi su obavešteni o dnevnom redu. Partizan je na to imao jednu primedbu, tačnije želeo je da se još jedna tačka uvede na dnevni red. Traži da im sprski arbitri ne sude u plej-ofu regionalnog takmičenja piše "Meridiansport".

Prema navodima u tekstu dobili su deo dopisa koji je poslat čelnicima ABA lige. "Partizan predlaže da se na Skupštini kao posebna tačka dnevnog reda uvrsti da sudije u plej-ofu budu birane po nacionalnom ključu. Da srpskim klubovima ne mogu da sude arbitri iz Srbije, hrvatskim sudije iz Hrvatske i tako dalje", navedeno je navodno u tom dopisu.

Na spisku od 57 arbitara u ABA ligi nalazi se 15 Srba: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić, Aleksandar Milojević, Dragan Matić, Duško Sedlar, Ivan Stefanović, Marko Juras, Radoš Arsenijević, Stefan Ćalić, Miloš Hadžić, Vladimir Vesković, Strahinja Dašić i Vladimir Tomić. Iz Makedonije dolaze četvorica, iz Crne Gore sedmorica, iz Slovenije 10, iz Hrvatske 14 i iz BiH sedmorica arbitara.

Podsećanja radi, finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezd i Partizana sudili su Vladimir Jevtović, Stefan Ćalić i Aleksandar Milojević i tamo se nisu našli arbitri koji inače sude ABA ligu i Evroligu što je začudilo i Acu Petrovića. " "Kada sam video sudijsku delegaciju, za finale Kupa Srbije, zabrinuo sam se da evroligaške sudije iz Srbije, nisu bolesne ili povređene, jer nema niti jednog od njih petorice", napisao je on na Tviteru.

(Meridiansport/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: