Košarka

EVROLIGA PREKIDA ZVEZDIN MEČ ZBOG DŽEJMSA? Sve zavisi od jednog MOMENTA, samo se to čeka!

Autor Nemanja Stanojčić

Evroliga će navodno zaustaviti utakmicu u momentu kada Majk Džejms postane novi rekorder po broju poena.

Izvor: MN Press

Evroliga će prekinuti meč u momentu kada Majk Džejms (33) postane najbolji strelac elitnog takmičenja. Ovu informaciju preneo je specijalizovani košarkaški portal "BasketNews" uz jednu ogradu. Navodno će to zavisiti i od momenta u kom se taj istorijski momenat dogodi, odnosno ostavljaju mogućnost da "neće biti prekida ako se to dogodi u dramatičnoj završnici ili u trenutku kada se meč lomi". U tom slučaju će se prekid računati prvi momenat kada se zaustavi sat.

Džejmsu trenutno nedostaje još 29 poena da prestigne Vasilisa Spanulisa na večnoj listi strelaca. Legendarni Grk je na vrhu sa 4.455 poena i jasno je da je samo pitanje momenta kada će Amerikanac da ga prestigne, moglo bi to da bude i na meču protiv Crvene zvezde u Monaku.

Naredni meč Monako igra protiv Barselone i u teoriji Majk već na toj utakmici može da postavi novi rekord. Realnije je da to učini protiv srpskog tima, ali kada god da se dogodi spreman je poseban momenat u kome će mu biti odata počast za sve što je uradio u evroligaškoj karijeri.

Džejms ove sezone prosečno beleži 19,4 poena, 5,3 asistencije i 4,3 skoka po meču i najavio je da razmišlja o penziji. "Koliko god da volim košarku, ponekad sam umoran od ove uloge, ako to uopšte ima smisla. Dakle, da budem precizan, naredni ugovor verovatno će biti i moj poslednji. Biće to kraj mog poglavlja kao košarkaša", poručio je Majk nedavno. Kada god to da bude, otići će kao najbolji strelac u istoriji Evrolige.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: