Košarka

MEČEVI U REPREZENTACIJI TE NAPUNE ADRENALINOM I SAMOPOUZDANJEM! Petrović oduševljen Aleksom i Partizanom: Kakva utakmica

Autor Nemanja Stanojčić

Aco Petrović oglasio se posle pobede Partizana.

Izvor: MN Press

Aleksa Avramović odigrao je meč karijere u Evroligi. Protiv Efesa je doneo pobedu Partizanu (100:90), uz rekord karijere u elitnom takmičenju. Ubacio je 30 poena, uz odličan šut iz igre (9/10 za dva, 3/6 za tri, 3/4 sa penala) i bio je udarna igla srpskog tima u prepunoj Areni.

Sve ovo dogodilo se posle dve fantastične utakmice u dresu Srbije kada je prvo u Areni dao 18 poena Fincima (77:61), pa je onda na gostovanju u Gruziji (76:63) pored 12 poena imao 7 asistencija. Njima je dao ukupno 30, pa je onda sve to ponovio u crno-belom dresu i pružio dominantnu partiju.

Upravo se zbog toga oglasio Aco Petrović. "Često te, dobro odigrane utakmice u reprezentaciji, dodatno napune adrenalinom i samopouzdanjem. Primer je Avramović, kakva utakmica. Kada se tome dodaju trojke Anđušića i letovi i zakucavanja Ledeja. Eto Partizanu bitne pobede u borbi za plej-of", napisao je Petrović na Tviteru.

Kada je u pitanju lista strelaca sa tog meča, Ledej je bio iza Alekse (21, 8sk, 1as), Kevin Panter je dao 16, a Anđušić 15 poena uz savršen šut za tri (3/3).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: