Košarka

JANAKOPULOS SIGURAN - DOBIO BI ŽELJKOV NAJBOLJI TIM: Bolji smo od Jugoplastike sa Kukočem, ali šta nam to vredi?

Autor Nikola Lalović

Kao i uvek, Dimitrisu Janakopulosu ne manjka samopouzdanja.

Izvor: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nije baš bajno počela ova sezona za Panatinaikos i uprkos ogromnim ulaganjima gazde kluba Dimitrisa Janakopulosa trebalo je vremena da Ergin Ataman posloži kockice. Sada je Panatinaikos na deobi trećeg mesta na tabeli sa Monakom i Virutsom iz Bolonje, na pobedu od drugoplasirane Barselone, a posle triumfa nad Real Madridom u prethodnom kolu porasli su apetiti. 

Dimitris Janakopulos je sada uveren da njegova ekipa već ove sezone može da se takmiči za titulu prvaka Evrope i ne samo to. On veruje da je njegov sadašnji tim bolji od najboljih ekipa u istoriji Evrolige!

"Prema mom mišljenju, najbolji tim u istoriji bio je Makabi Pinija Geršona, pa onda Jugoplastika iz devedesetih, kao i Panatinaikos iz Berlina 2009. Nakon onoga što sam video u Madridu, mislim da bi dobili sve tri navedene ekipe, ali šta to znači? Lestvica je podignuta veoma visoko i na kraju godine ćete nas naći sa evropskom i nacionalnom titulom", rekao je Dimtiris Janakopulos. 

Jasno je da posle mnogo potrošenog novca svi u Atini čekaju titule, a upravo je to ono što želi milijarder na čelu "zelenih". I pred finiš sezone ne krije svoje ambicije! 

"Sve što smo dosad uradili je lepo, ali ako nemate tim koji to može da podrži, nema mnogo smisla. Najveći uspeh gospodina Atamana i čitave ekipe nije taj što su treći u Evroligi ili prvi u Grčkoj, već što niko dosad ostvareno ne smatra uspehom. Svi žele Fajnal for, titule... To je naš najveći uspeh. Kada smo seli prošle godine, rekli smo da želimo da vratimo Panatinaikos u normalne tokove, da ponovo bude kompettitivan i da ljudi cene naš trud. Ne samo da ekipa igra dobro, ali ostvarili smo i sve zacrtane ciljeve", dodao je Janakopulos.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: