Košarka

PREKINUT MEČ ZVEZDE U MONAKU: Sve je stalo zbog Amerikanca!

Autor Nemanja Stanojčić

Majk Džejms prestigao je Vasilisa Spanulisa i postao igrač sa najviše postignutih poena u istoriji Evrolige.

Izvor: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Majk Džejms je najbolji strelac u istoriji Evrolige! Meč između Monaka i Crvene zvezde prekinut je zbog američkog košarkaša. U momentu kada je prešao spomenutu brojku sve je stalo. Omaž i odavanje počasti novom rekorderu. Svi su ušli da m učestitaju, kako njegovi saigrači i stručni štab, tako i igrči Zvezde. Dobio je loptu na poklon.

I pre utakmice bilo je jasno da je samo pitanje momenta kada će oboriti rekord, nedostajalo mu je samo 12 poena da prestigne legendarnog Vasilisa Spanulisa koji je dao 4.455 poena. Uspeo je u tome već u drugoj četvrtini. Svi su mu čestitali, dvorana je aplaudirala, zaista neverovatan trenutak. U Francusku su došli i njegovi roditelji Stiven i Lisa koji su bili u prvim redovima.

Džejms je dobio nagradu za MVP-ja februara, a ove sezone je glavni igrač Monaka. Prosečno beleži 19,3 poena, 5,3 asistencije i 4,5 skokova po utakmici. Zahvaljujući njemu tim ide ka plej-ofu i boriće se za neko od prva četiri mesta pred doigravanje.

Janis Sferopulos, šef struke Crvene zvezde, pohvalio ga je pre utakmice. "Kao trener poštujem sve igrače, posebno one koji su pokazali talenat tokom svih godina. Majk je talentovan, jedan od najboljih koji je ikada igrao u Evropi. Sećam ga se kada je počinjao u Grčkoj, u mom bivšem timu Kolososu. Bio je veoma talentovan i moglo je da se vidi tada da će uraditi velike stvari u budućnosti i to se i dogodilo. Želim mu sve najbolje", poručio je Grk.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: