Košarka

PARTIZANOVO BITI ILI NE BITI: Oči u oči sa Mirotićem, ovo je meč koji vredi DUPLO!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Partizana juriće pobedu koja bi mogla mnogo da im donese. Sa druge strane poraz bi im napravio svakakve probleme!

Izvor: MN Press

Partizan igra jednu od najbitnijih utakmica ove sezone! Otišli su crno-beli u Milano na gostovanje Olimpiji, jednom od direktnih rivala za to poslednje, deseto mesto koje vodi u plej-in Evrolige. Dva tima su razdvojena sa dve pobede i Italijani se nadaju poslednjem vozu za nokaut fazu, dok Partizan želi da napravi veliki korak ka eliminacionoj fazi takmičenja. 

Meč počinje od 20:30 sa prenosom na kanalima "Sport kluba", ali naravno i sa tekstualnim prenosom na MONDU. Obe ekipe imaju svoje probleme sa sastavom, a oba tima su se spremila za pobedu! 

KAKVO JE STANJE NA TABELI? 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Partizan je dobio dobre vesti u prethodnoj evrligaškoj noći. NIkola Kalinić i Barselona su učinili uslugu crno-belima pobedom nad Valensijom Makabi je u "Pioniru" savladao Žalgiris, a Anadolu Efes je srušio Bajern. To znači da je Partizan deseti sa 13 pobeda, koliko sa mečom više ima Valensija. Bajern i Efes us na 12 pobeda, Žalgiris na 11. Toliko ima i Olimpija koja pobedom želi da se vrati u trku. 

KO FALI? 

Izvor: MN Press

Što se tiče Partizana kao i na prethodnim mečevima sigurno je da neće biti Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza. Moraće Danilo Anđušić i Mateuš Ponitka da iskoriste svoju minutaž ako želi Partizan da pobedi, a takođe je pod znakom pitanja i Tristan Vukčević. Sa druge strane videćemo da li će Nikola Mirotić igrati. Za sada je najavljen u sastavu, a spremni su i Šabaz Nejpir i Dijego Flakadori. Ipak ima svojih problema Etore Mesina jer je bez Stefana Tonuta, Bilija Berona i Aleksa Pojtresa. 

ŠTA JE BILO PROŠLI PUT? 

Rutinski je dobio Partizan meč u "Beogradskoj areni" sjajnom igrom u četvrtoj četvrtini. U tom delu meča bili su boji 21:7, a Kevin Panter je sa 19 poena bio najefikasniji. Bruno Kaboklo je dodao 16, Zek Ledej 15. a sada dsutni Džejms Naneli 10.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: