Košarka

NEJPIR JE SREĆNO POGODIO: "Nemam pametan komentar"

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksa Avramović i Danilo Anđušić pričali su posle poraza Partizana od Armanija.

Izvor: Printscreen/YouTube/BC Partizan TV Euroleague.tv

Partizan je propustio priliku da se odvoji od nekoliko timova u Evroligi, izgubio je od Armanija u Milanu (85:83). Imao je svoje šanse da reši meč i ranije, nije ih iskoristio, pa je Šabaz Nejpir na kraju stavio tačku. Pogodio je šut za pobedu, dok poslednji napad Zek Ledej nije realizovao.

Željko Obradović već je pričao o tim greškama koje se ponavljaju i prizinao da ne zna kako da ih reši u ovom trenutku. O dešavanjima sa meča pričali su i Aleksa Avramović i Danilo Anđušić. "Dobra utakmica, hvala navijačima što su došli u velikom broju. Opet ono malo, opet zamalo. Svaka čast Nejpiru, oba teška šuta je pogodio, preko Trifunovića i preko mene, baš teški šutevi. Imali smo igru, neke dobre momente, nikad se nismo predavali, baš je bio meč na jedan posed. Prevagnulo je na stranu protivnika", rekao je Avramović za klupsku televiziju.

Vidno utučen zbog poraza bio je zamenik kapitena. "Nemam komentar, teško mi je da posle ovakve utakmice dam pametan komentar. Izgubili smo na isti način kao mnogo utakmica ove sezone. Poslednji Šabazov šut bio je na sreću, jako težak šut je pogodio. Došli smo u tu situaciju da imamo pobedu u našim rukama i nismo iskoristili. Bila je jako bitna utakmica, nadam se da će se to vratiti negde i da će se vratiti u našu korist", zaključio je Anđušić.

Posle 28 kola Partizan je na skoru 14-14, ostalo je još šest utakmica do kraja ligaškog dela sezone i trenutno se nalazi na 11. mestu sa skorom 13-15. Isti skor ima i desetoplasirana Valensija koja drži poslednje mesto koje vodi u plej-in turnir. Ispred nje su Makabi i Baskonija sa 15-13. Iza crno-belih su Armani, Efes i Bajern sa 12-16 i vrebaju iz senke...

Moraće tim Željka Obradovića da pronađe recept za pobede u gostima. U Areni ima skor 10-3, dok se na strani žestoko muči. Ima samo tri trijumfa u 15 odigranih mečeva, sledi gostovanje Barseloni 14. marta Dobra vest je što pored tog meča u gostima igra još samo protiv Albe u Berlinu, svi ostali mečevi su kod kuće (Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos i Valensija).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: