Košarka

MORAMO DA IMAMO ONU STVAR! Partizan na pakleno teškom gostovanju - NAJTEŽEM do kraja

Autor Mladen Šolak

Crno-beli će imati pakleno težak zadatak ovog četvrtka.

Izvor: Claudio Degaspari/© MN press, all rights reserved

KK Partizan ovog četvrtka u Barseloni igra jako važan meč u borbi za plasman u Top 10 Evrolige. Posle bolnog poraza na gostovanju Armaniju i nakon četiri neuspeha u poslednjih pet kola, tim Željka Obradovića u foto-finišu ligaškog dela igra svaki meč kao da je "malo finale". Tako pristupa i gostovanju moćnoj Barseloni, drugoplasiranoj ekipi tabele koja ima skor 19-9.

"Možemo mnogo stvari da uradimo da dođemo do pobede. Za početak da budemo svoji, da igramo dobro 40 minuta, a ne 36, 37... Ofanzivno da budemo odlučni, da uzimamo šuteve na kojima radimo i pogađamo ih. Što se tiče odbrane, da imamo mu*a da zaustavimo rivale ispred sebe da postižu poene. Moramo da radimo stvari koje nemaju veze sa taktikom", rekao je kapiten Partizana Kevin Panter za Mozzart Sport.

Trener Željko Obradović naglasio je visoke ambicije i veliki kvalitet Katalonaca. "Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet i igraju veoma dobro. Tim koji je sigurno među favoritima za fajnal for i osvajanje titule. Vraćajući se na početak i prvi meč u Beogradu, ništa se nije promenilo u njihovoj igri. Imaju jasan kvalitet i biće potrebno da odigramo fantastično ako želimo pobedimo", istakao je Obradović.

Barselona je u poslednjem meču kod kuće u Evroligi doživela poraz od Monaka Saše Obradovića 67:77, a u prošlom kolu se u gostima odmah iskupila i savladla Valensiju 88:78. Blistao je u tom meču nekadašnji igrač Partizana i ljubimac Grobara Jan Veseli sa 21 ubačenim poenom, a u redovima Katalonaca bio je i čuveni Riki Rubio, koji je ove zime zaigrao za "Blaugranu". Naravno, srpski internacionalac Nikola Kalinić imaće i u četvrtak važnu ulogu i veliku minutažu.

"Mi ćemo dati sve od sebe. Treniramo jako, radimo, pokušavamo da napravimo taktiku za sve, pokušaćemo da izborimo najbolje moguće mesto. Verujem da možemo da pobedimo, prošle godine smo pobedili Real, verujem da isto možemo i u Barseloni. Da pokažemo da smo tim", rekao je u najavi utakmice Alen Smailagić.

Crno-beli će posle meča protiv Barselone odigrati još pet kola do nokaut faze, a od tih pet u četiri će biti domaćini (Baskonija, Real, Olimpijakos i Valensija), uz samo još jedno gostovanje - protiv Albe u pretposlednjem kolu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: