Košarka

NEĆU DA ODGOVORIM NA TO PITANJE! Željko Obradović uzvratio španskom novinaru posle poraza Partizana

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Trener Partizana govorio na španskom u Barseloni

Izvor: YouTube/ Barca Videos

Posle poraza svog Partizana od Barselone, trener crno-belih Željko Obradović ukazao je na to da je pad u poslednjih 10 minuta koštao njegov tim šanse da iznenadi favorita. Rezultat poslednje četvrtine bio je 20:8 u korist domaćina.

"Čestitam Barseloni na zasluženoj pobedi, odigrala je dobar meč. Tri četvrtine smo bili u igri, iako nismo dobro počeli drugo poluvreme. Vratili smo se, odlučila je poslednja deonica, agresivnost u odbrani je uticala na naše izgubljene lopte i njihove lake poene. Hvala navijačima što su došli, gde god da igramo dolaze da nas podrže. Rekao bih da nismo sa naše strane dali ono što su očekivali od nas", rekao je Obradović.

U razgovoru na španskom jeziku, Željko Obradović najpre je odgovorio na pitanje šta je falilo njegovom timu za trijumf. "Rekao sam da smo tri četvrtine bili dobri, iako nismo počeli drugo poluvreme dobro. Trebalo je da razumemo igru, da možemo da pravimo faulove kada nemamo probelma sa faulovima i to nam fali cele sezone. Pokušavam, pričam o tom aspektu u igri, ali nismo sposobni da to razumemo. Uz to, igrali smo protiv ekipe koja je odlična, lopta se odlično kreće, dali su neke lake poene u tranziciji gde nisu oni bili u tolikoj prednosti, samo mi nismo znali ko koga brani."

"Ponavljam, tri deonice smo bili u igri, ti nam se dešava mnogo često ove sezone, trebalo bi da igramo hladne glave, to se ne radi. Ako igraš na jedan način u odbrani i onda dobiješ lake poene u poslednje dve-tri sekunde napada, onda se radi o nedostatku koncentracije."

Upitan da uporedi Barselonu od prošle sezone, kada je vodio njegov prijatelj i bivši igrač Šarunas Jasikevičijusom, sa sadašnjom Barsom, koju vodi Rože Grimau, Obradović je uzvratio: "Imaš ti dovoljno vremena da razmisliš o ovom pitanju i da daš odgovor? Ja na ovo pitanje neću odgovoriti. Barsa igra odlično i ove i prošle godine i kandidati su za F4 i titulu kao i prethodne tri godine. Pričamo o Barsi. Šta je cilj Barselone? Da li ima nešto drugo? Hoće titulu u svakom takmičenju jednostavno je."

Šta Partizan mora da uradi bolje za plasman u plej-in? "Ne bi bilo loše da pobedimo neki meč. Da probamo tako, četiri od pet utakmica igramo kod kuće. I to je nešto što je činjenica, da igramo bolje kod kuće. Imamo Baskoniju, Real, pa Olimpijakos, onda put u Berlin, pa Valensija. Sve to su kvalitetne ekipe, moramo da probamo sve. Mečevi su teški, mnogo smo gubili zbog naših grešaka, zato smo tu gde jesmo. Razmišljamo o tome šta možemo bolje, borićemo se do kraja. Ne sviđa mi se kada vidim tim koji se ne bori do kraja. Bilo je nekih momenata, ovo je košarka, moraš da budeš spreman u svakom momentu, da razumeš i čitaš šta se dešava na terenu. Odluke, taktičke ili lične od strane igrača."

Kako vidi stanje igrača Partizana, mentalno i emotivno? Za njima je pet evroligaških poraza u poslednjih šest kola. "Uvek je bitno kontrolisati emocije, imamo neke igrače koji nisu u najboljem momentu i to je očigledno. Imamo druge koji se vraćaju posle nekih pehova. Imamo takav ritam nema vremena za treninge, pričamo, razgovaramo o svemu, nije lako. Košarka se promenila u tom smislu, ranije si imao tri-četiri treninga pred meč. Sada jedan trening i eventualno nešto na dan utakmice, nije lako. Ekipe koje imaju smirenost, za takve timove je lakše i to se vidi. Ne žalim se, imamo smirenost i možemo da igramo bolje. Gledajući poslednja tri poraza od Armanija, Virtusa i Bajerna, sve smo sami izgubili, uz svo dužno poštovanje prema tim timovima.".

Partizan sledeće nedelje u sedmici "duplog programa" igra oba meča u Štark areni, protiv Baskonije i Real Madrida, a potom će do kraja ligaškog dela kod kuće igrati protiv Olimpijakosa, u gostima protiv Albe i na kraju kod kuće protiv Valensije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - N.S/M.Š)

BONUS VIDEO: