Košarka

PARTIZAN DOBIO NOVOG PROTIVNIKA ZA 10. MESTO: Drama u Evroligi - ovako izgleda TABELA!

Autor Dušan Ninković

Od večeras je Partizan izjednačen i sa Bajernom iz Minhena, koji želi da se domogne desetog mesta na tabeli.

Izvor: MN Press/Sofascore/Printscreen

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Barselonu (94:76) u četvrtak uveče, a borba crno-belih za ulazak u plej-in Evrolige nastavila se i u petak uveče kada su na programu bila još tri meča u elitnom evropskom takmičenju. Francuski Asvel učinio je uslugu Partizanu i savladao Anadolu Efes, Bajern iz Minhena je trijumfom nad Žalgirisom stigao do istog učinka kao Partizan, dok meč u kojem je Real Madrid bio bolji od Virtusa nije bio preterano značajan za tim Željka Obradovića.

Nakon što je nemački tim upisao 13. pobedu u sezoni, napravljen je krug u kojem se nalazi i Partizan! Isti učinak od 13 pobeda i 16 poraza sada imaju beogradski crno-beli, Valensija i Bajern iz Minhena, koji će očigledno do poslednjeg kola biti veliki rival Partizanu za poslednje mesto koje vodi u doigravanje.

Raspored Partizana do kraja ligaškog dela Evrolige:

  • 19. 03. Partizan - Baskonija
  • 21. 03. Partizan - Real Madrid
  • 28. 03. Partizan - Olimpijakos
  • 04. 04. Alba Berlin - Partizan
  • 12. 04. Partizan - Valensija

Za sada deluje da su najozbiljniji kandidati za desetu poziciju na tabeli Partizan, Valensija i Bajern, a u borbu bi eventualno mogle da se uključe ekipe Efesa i Olimpije iz Milana. Pogledajte kako izgleda tabela Evrolige nakon 29 odigranih kola, odnosno pet utakmica pre kraja ligaškog dela:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: