Košarka

KATASTROFA ZA GLAVNOG KONKURENTA PARTIZANA: Ostali bez najboljeg igrača, a jure crno-bele i mesto u Top 10!

Autor Nikola Lalović

Brendon Dejvis je van tima u najvažnijem delu sezone!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Veliki problemi za Valensiju! Španski tim koji je jedan od glavnih kandidata za deseto mesto na tabeli Evrolige i prolazak dalje u nokaut fazu biće oslabljena neigranjem najboljeg igrača ove sezone. Klub se zvanično oglasio i istakao da se Brendon Dejvis povredio! 

Iskusni centar koji ove sezone prosečno beleži 12,5 poena, 3,8 skokova i 2,1 asistenciju je povredio levu nogu i sigurno je da ga neće biti bar nekoliko utakmica. "Centar Valensije Brendon Dejvis je osetio bol u levoj nozi nakon meča sa Fenerbahčeom u Istanbulu. Dijagnoze i testovi su potvrdili da je povredio mišić lista leve noge i Dejvis će biti van tima za naredne mečeve. Videlemo kada će biti spreman da se priključi ekipi", stoji u saopštenju Valensije. 

Sigurno Dejvsa neće biti 20 marta na duelu sa Bajernom na domaćem terenu, a ni na duelu sa Monakom dva dana kasnije u kneževini. Male su šanse da se oporavi i za duel sa Makabijem u "Pioniru" 27. marta, pa se cilja u klubu za 4. april i utakmicu sa Asvelom. Deluje ipak sigurno da će igrati na možda ključnom meču sezone u "Beogradskoj areni" 12. aprila protiv Partizana.

Što se tiče borbe za deseto mesto Valensija, Partizan i Bajern imaju po 13 pobeda, na 12 su Olimpija iz Milana i Efes, a sa 11 još uvek neke minimalne nade gaji Žalgiris. 

(MONDO, N. L.)

BONUS VIDEO: