Košarka

MILUTINOV I POSLEDNJI PLES U CRVENO-BELOM: Vraća se u tim, ali navijači Partizana maštaju o povratku!

Autor Nikola Lalović

Nikola Milutinov je u delikatnoj situaciji u Olimpijakosu.

Izvor: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Konačno se Nikola Milutinov vraća na teren! Sjajni srpski centar se povredio u januaru na derbiju grčke lige između Olimpijakosa i Panatinaikosa. On se sudario sa saigračem Kostasom Papanikolauom u povratku u odbranu i tada je povredio metatarzalnu kost stopala. Morao je na operaciju, iznet je sa terena, a konačno će na teren za dve nedelje. 

Trener grčkog tima Jorgos Barcokas je istakao da će za dve nedelje Milutinov na teren, što znači da će na kraju njegovo odsustvo trajati nešto duže od dva meseca. Ove sezone je on prosečno postizao 8,7 poena i imao je 5,8 skokova po meču za prosečan indeks korisnosti 15,3. 

Videćemo da li će Nikola Milutinov do kraja sezone uspeti da se vrati u rotaciju trenera Barcokasa, s obzirom da sada sjajno funkcionišu Mustafa Fal i Mozes Rajt. Filip Petrušev već ne dobija minute, a kako su i Fal i Rajt nedavno potpisali dugoročne ugovore sa klubom iz Pireja ostaje da se vidi da li ćemo u narednim mesecima poslednji put videti Milutinova u crveno-belom.

Posle brojnih povreda centara 25-godišnji Amerikanac je stigao iz Merkezefendija i pokazao se kao sjajno pojačanje. Prosečno beleži 10,2 poena i 2,7 skokova po meču, a blistao je na duelu poslednjeg kola kada je Panatinaikosu ubacio 19 poena uz 9/9 za dva poena i tri skoka. Svakako se navijači Partizana nadaju već godinama da će se Milutinov jednom vratiti među crno-bele...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: