Košarka

NIJE SAMO DRIM-TIM PROBLEM! Srbija dobila paklen žreb za Olimpijske igre - gledaćemo kvalifikacije i STREPETI!

Autor Nikola Lalović

Dosta nam je više te Italije, a oni se ponovo "crtaju" u grupi sa "orlovima".

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas

Srbija je dobila rivale na Olimpijskim igrama u Francuskoj! Nakon što su košarkašice saznale da će igrati sa Kinom, Portorikom i Španijom, košarkaši su po svemu sudeći imali teži žreb! 

Nađ tim je upao u grupu C gde se nalazi sa drim timom, sastavom Sjedinjenih Američkih Država. Osim njih će u našoj grupi biti i Južni Sudan, tim koji smo pobedili na Svetskom prvenstvu na Filipinima, ali nas na mečeve sa njima ne vežu lepa sećanja jer je krilni košarkaš ove reprezentacije Nuni Omot udario Borišu Simanića nakon čega je našem krilnom centru morao da bude izvađen bubreg.

Poslednjeg rivala saznaće Srbija tek sedmog jula kada se u San Huarezu u Portoriku bude završio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Tim koji će se odande plasirati u Lil će ići u nađu grupu,  a jedna reprezentacija nam baš, baš bode oči. Naravno, to je Italija! 

U San Huarezu će igrati po dve grupe u kojima će biti tri tima. Po dva najbolja idu u polufinale, a zatim se bore za to jedno mesto na OI. U Grupi A se nalaze Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija, a u grupi B Italija, Portoriko i Bahrein. Svakako da su Bahrein i Obala Slonovače autsajderi i da se očekuje od Litvanije i Meksika sa jedne i Italije i Portorika sa druge strane da prošu dalje.

Naš tim je kako na prethodnom Mundobasketu, tako i na Eurobasketu u Pragu i Berlinu izgubio o Italije i verovatno ni naši košarkaši, a ni navijači ne žele "azure" da vide u Lilu. Litvanci su naravno osim njih najveće ime, a njih smo pobedili na startu nokaut faze u Manili. Portoriko smo takođe pobedili u Manili, a Meksiko ipak nema imena kao nekada kada su imali NBA zvezde poput Eduarda Nahere i Gustava Ajona. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: