Košarka

AKO MI PLATITE, PRIČAĆU O NJIMA! Ataman dobio zvižduke, pa nasmejao sve u Beogradu

Autor Milutin Vujičić

Ergin Ataman nije želeo da se stavlja u neugodnu situaciju pričom o sudijama.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Panatinaikos je bez većih problema slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde (89:76), a trener Ergin Ataman bio je veoma raspoložen na konferenciji za medije. To su pokušali da iskoriste i novinari koji su upitali Atamana da prokomentariše sudije, odnosno njihovu "gadnu naviku" da pojedine situacije u nedogled gledaju u usporenom snimku. To je odužilo meč Zvezde i Panatinaikosa i nerviralo sve prisutne, ali se Ataman "nije dao".

"Ako mi platite kaznu, pričaću o sudijama do kraja sezone", nasmejao se Ataman pošto je ove sezone (i ne samo ove) već ulazio "u klinč" sa sudijama zbog toga što odugovlače sa donošenjem odluka, ali i zbog toga što mnoge stvari propuštaju da vide čak i kada imaju takvu vrstu pomoći.

Ataman je takođe istakao da je pobeda od izuzetne važnosti jer su imali problema sa povredama i sa novim trijumfom uspevaju da "zaštite" svoju poziciju na tabeli Evrolige (dele treće mesto sa Monakom i Fenerbahčeom), a osvrnuo se i na ambicije "zelenih" do kraja sezone: "Ako preuzmem jedan tim, ulazim u svaku sezonu sa najvišim ambicijama. Sada mi je cilj da imamo dobru poziciju pred plej-of. Svaka naredna utakmica je teška, ova sezona je takva. Real jeste malo bolji od ostalih, ali vidi se da među ostalim ekipama postoji balans. Nadam se da ćemo nastaviti da budemo u ovom ritmu", poručio je Ataman.

Pogledajte i kako je Miloša Teodosića bodrila njegova supruga Jelisaveta Orašanin nakon spekulacija o razvodu:

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)