Košarka

BEOGRAD HOĆE F4 EVROLIGE! Oglasio se Goran Grbović: "Prijavili smo se pre Abu Dabija!"

Autor Dušan Ninković

Srpski klubovi bi narednih sezona mogli da dobiju priliku da se za trofej bore u svom gradu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Beogradska arena bila je domaćin F4 Evrolige dva puta u poslednjih šest godina, a mogla bi da bude ponovo, otkrio je direktor Goran Grbović! Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac ispričao je da se glavni grad Srbije, odnosno njegova najveća dvorana, već prijavio za organizaciju prestižnog takmičenja!

To bi svakako bio ozbiljan vetar u leđa Partizanu i Crvenoj zvezdi, koji bi na dobro poznatim koševima, u svom gradu, mogli da se bore za evropsku titulu. Tokom prethodne dve sezone crveno-beli i crno-beli pokazali su da njihovi navijači prave najbolju atmosferu u Evropi, pa je jasno da bi organizacija završnog turnira bila spektakularna!

"Mi smo se već prijavili za jedan od naredna tri završna turnira Evrolige, čak i pre nego što se u čitavoj priči pojavio Abu Dabi. Da li ćemo dobiti domaćinstvo, videćemo, ali ono što je svima jasno u svetu košarke je da je Beograd savršen domaćin koji je otvoren za sve na svetu", priča Goran Grbović za Mozzart Sport i dodao: "Evroliga je bila u velikom problemu 2022. zbog kovida. Nije bilo sredstava, nisu imali ništa. Beograd je tu prvi uskočio i pogledajte šta se desilo i kakav je to završni turnir bio. Tribine pune, organizacija savršena. To su naši argumenti i za budućnost."

Direktor Beogradske arene Goran Grbović osvrnuo se i na završnicu FIBA Lige šampiona, koja će se pomalo neočekivano odigrati u Beogradu,l iako Srbija nema predstavnika u tom takmičenju. "Imamo brojne kontakte u svetu košarke. Pričali smo sa ljudima iz FIBA oko nekih potpuno drugih stvari, pojavila se tema završnice Lige šampiona. Oni su imali probleme sa Antalijom koja je trebalo da bude domaćin. Lako smo se sve dogovorili, obezbeđeni su i svi uslovi. Setite se samo kakve su ocene bile na dva prethodna Fajnal fora Evrolige koja smo organizovali. Dobili smo čiste desetke, isto će biti i sada sa Ligom šampiona. FIBA je ipak krovna organizacija koja je videla da je Srbija zemlja košarke", istakao je bivši košarkaš Partizana.

Podsećamo, Beograd je već bio domaćin F4 Evrolige 2018. godine kada je do titule stigao Real Madrid predvođen Lukom Dončićem i 2022. godine kada su Anadolu Efes i Vasilije Micić bili najbolji u Evropi. Ove sezone će se F4 igrati u Berlinu, a već nedeljama se priča kako su Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani da u Dubaiju ili Abu Dabiju organizuju završnicu prestižnog takmičenja evropskih košarkaških klubova.

(MozzartSport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: