Košarka

OBRADOVIĆ POMOGAO PARTIZANU! Željko dobio dobre vesti od Saše - ova pobeda znači mnogo!

Autor Dušan Ninković

tim Saše Obradovića pobedio Valensiju i tako pomogao Partizanu.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Košarkaši Partizana će u finišu ligaškog dela Evrolige igrati za 10. mesto u takmičenju i pokušati da se kroz plej-in domognu plej-ofa. Za tu borbu veoma su važni i rezultati timova protiv kojih se crno-beli takmiče, a večeras su dobre vesti stigle iz Monaka. Srpski trener Saša Obradović sa svojim timom savladao je Valensiju i tako olakšao posao Partizanu!

Monako je do pobede (79:78) stigao u samom finišu meča protiv Valensije - na četiri sekunde do kraja meča Donta Hol je pogodio dva slobodna bacanja za 79:75, a zatim je trojka Krisa Džonsa ublažila poraz španskog tima. Pored Hola koji je bio smiren u finišu pobedu Monaka obezbedili su Majk Džejms i Džeron Blosongejm sa po 17 postignutih poena.

Tim sa obale Sredozemnog mora nastavio je da se bori za drugu poziciju na tabeli, a ovo mu je bila 20. pobeda u ligaškom delu sezone. Ako pitate navijači Partizana, verovatno i najbitnija koju su ostvarili jer je Valensija jedan od najozbiljnijih konkurenata za deseto mesto na tabeli. Ovako sada izgleda tabela Evrolige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Košarkaši Partizana će do kraja ligaškog dela igrati protiv Olimpijakosa na svom terenu, protiv Albe u Berlinu i na kraju upravo protiv Valensije. Taj meč bi mogao da bude direktan duel za 10. mesto na tabeli, ukoliko se ekipe poput Efesa, Olimpije i Bajerna ne nametnu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: