Košarka

KADA ĆE TREJ TOMPKINS DEBITOVATI ZA ZVEZDU? Trener objavio najnovije informacije

Autor Mladen Šolak

Da li će Amerikanac igrati za crveno-bele ove sezone?

Izvor: MN Press

Američki košarkaš Trej Tompkins (33) potpisao je za Zvezdu 7. februara, ali ni mesec i po nakon toga nije odigrao ni minut za crveno-bele. U međuvremenu je jednomesečni ugovor produžio za još mesec dana, a juče je istekao prethodni rok u kojem je trener Janis Sferopulos očekivao da pomogne timu. Međutim, i kada su prošle te dve nedelje, Amerikanac nije zaigrao košarku.

"On trenutno trenira individualno i u poslednjoj je fazi oporavka. Za nedelju, dve ili tri će se vratiti i tada će moći da igra pet na pet na treninzima. Tek posle toga ću moći da ga koristim na mečevima. Ja ću pronaći način kako da mu dam ritam na utakmicama, kao i za sve ostale igrače", rekao je Sferopulos posle pobede Zvezde protiv Virtusa u Evroligi.

Trej Tompkins izgradio je evroligašku reputaciju noseći čak sedam godina dres Real Madrida, u kojem je baš u Beogradu 2018. godine postao šampion Evrolige. Međuitim, on u ovoj fazi karijere ima velikih problema sa povredama i poslednji klub mu je bio Zenit, za koji je igrao u sezoni 2022/23.