Košarka

"ŽOC IMA NASLEDNIKA, VEĆ JE MEĐU NAJBOLJIMA": Gudurić nahvalio trenera, Obradovićevog učenika!

Autor Milutin Vujičić

Šarunas Jasikevičijus je probudio Fenerbahče i zaslužio je pohvale svog košarkaša Marka Gudurića.

Izvor: MN Press

Željko Obradović je najbolji evropski trener koji u svojoj bogatoj karijeri ima čak devet titula prvaka Evrope, a dugo se već traži njegov naslednik. S obzirom na to da je uvek rado delio znanje sa svojim učenicima, kako su doduše i sa njim iskusniji treneri poput Dušana Ivkovića, mnogi misle da će se baš neko od Obradovićevih bivših košarkaša pojaviti kao "veliki osvajač".

Prema rečima srpskog reprezentativca Marka Gudurića, to bi mogao da bude Šarunas Jasikevičijus koga je Željko Obradović trenirao u Panatinaikosu. Počeo je obećavajuće u Žalgirisu, sa kojim je 2018. godine igrao na fajnal-foru u Beogradu, međutim prelazak na sledeći stepenik nije bio uspešan. Za tri godine u Barseloni nije uspeo da napravi ogroman korak uprkos najvećem budžetu, a sada sa nešto manjim očekivanjima u Fenerbahčeu uspeva da vrati "stari sjaj".

"Stoprocentno sam siguran da Jasikevičijus može stopama Željka Obradovića", rekao je Gudurić o dvojici sjajnih trenera sa kojima je sarađivao za "Sport Klub", pa je potom dodao: "Već je jedan od najboljih trenera koji su radili u Fenerbahčeu. Ubeđen sam da će do kraja svoje karijere steći status jednog od najvećih košarkaških eksperata".

Marko Gudurić (29) je inače za Fenerbahče prvo igrao od 2017. do 2019. godine, pre kratke epizode u Memfisu, a potom se opet u decembru 2020. godine vratio u Istanbul. Ove sezone prosečno beleži 8,8 poena, 2,6 skokova i 2,5 asistencija po meču, a njegova ekipa deli peto mesto na tabeli sa Olimpijakosom uz skor 19-12 i u predstojeća tri kola želi da zadrži status koji ga vodi  direktno u plej-of.

BONUS VIDEO:

(SportKlub/MONDO - M.V.)