Košarka

HEZONJA IDE IZ REAL MADRIDA! Flertovao sa Partizanom, a već je odlučio gde nastavlja karijeru

Autor Milutin Vujičić

Mario Hezonja će se vratiti u Panatinaikos u kome je bio 2021. godine.

Izvor: Profimedia

"Mario Hezonja odlazi, ali ne samo zbog novca", glasi tekst koji je danas objavila španska "Marka" najavivši time da će hrvatski reprezentativac definitivno na leto promeniti sredinu. Hezonja je jedan od najvažnijih igrača Real Madrida sa kojim je prošle sezone osvojio i Evroligu, ali postoje problemi u odnosu sa rukovodstvom koji se u međuvremenu nisu rešili, tako da ćemo ga naredne takmičarske godine gledati u dresu druge boje.

Nadali su se navijači Partizana da će to biti crno-bela oprema, međutim sve su prilike da će biti zelena. Prema informacijama "Marke", Hezonja je već dao reč Atamanu i od leta će ponovo biti igrač Panatinaikosa, za koji je već igrao 2021. godine kada je daleko manje novca bilo u opticaju.

Prema informacijama do kojih je došao španski list, Hezonja odluku nije doneo samo zbog finansija (iako je dobio odlične uslove), nego i zbog toga što ima posebno vezu sa navijačima. "Novac? To je detinjasto, Real Madrid može da potpiše Kilijana Mbapea i zato tvrditi da ne može da produži ugovor sa Hezonjom, Tavaresom ili nekim trećim zvuči zaista smešno, iako košarkaški klub u finansijskom smislu šteti klubu. Ne pamti se kada je košarkaški klub poslovao u plusu, ali ipak daje glamur koji je neprocenjiv celom sportskom društvu", navodi se.

Hrvatski reprezentativac je takođe ljut jer se "u Realu nikada nije osećao važnim", što je za njega vrlo važno, pošto je u Atini imao daleko bolji odnos sa svima: "PAO će da mu pruži ne samo više novca, nego i osećaj da se prepoznaje njegov kvalitet. U timu nije fer da se svi gledaju istim očima, ali Hezonja ne može da bude glavna zvezda u Ol-star ekipi. Opet, nije očekivao da će biti igrač rotacije, čija se uloga povećala posle povreda Gabrijela Deka i suspenzije Geršona Jabuselea. I umorio se od toga. Odradiće ugovor do kraja i odlazi", objašnjava se.

Spekulisalo se i da bi Hezonja mogao u NBA ligu, gde nije uspeo da se izbori za minutažu u Orlandu, Njujorku i Portlandu, a u međuvremenu je veoma sazreo i prosečno beleži ove sezone 13,6 poena, 4,4 skokva i 0,7 asistencija po meču.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)