Košarka

PARTIZANU SE NAMEŠTA TOP 10: Nije moglo bolje, ovaj rezultat se čekao!

Autor Nikola Lalović

Makabi je pomogao Partizanu, sada čekamo da crno-beli odrade svoj deo posla!

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Jedini evroligaški meč ove večeri odigran je u Beogradu, ali nisu ga igrali ni Partizan ni Crvena zvezda. Ipak crno-beli su pomno pratili dešavanja u "Pioniru" gde je Makabi dočekao Valensiju i pobedio je!

Bilo je Partizanu potrebno da "Ponos Izraela" zasija i savlada špansku ekipu i to se desilo, na kraju je bilo 95:80. Vejd Boldvin je sa 17 poena bio najefikasniji, a Džoš Nibo je dodao 15 uz 9 skokova. Antonijus Klivlend je takođe bio dvocifren sa 10 poena. Sa druge strane Semi Odželeje je ubacio 15 poena uz skokova, Robertson je dodao 13, a Inglis 12 uz 9 skokova. 

Sada je situacija na tabeli takva da to deseto mesto drže Partizan, Valensija, Olimpija iz Milana i Anadolu Efes sa 14 pobeda, a nadaju se i Žalgiris i Bajern sa po 13 pobeda da imaju šanse da prođu dalje. 

Makabi će do kraja sezone juriti to šesto mesto i direktan plasman u četvrtfinale, a igraće sa Barselonom u gostima i sa Olimpijom iz Milana na svom terenu. Što se tiče Valensije španska ekipa se nada da ipak može u Top 10 i do kraja će imati mečeve sa Asvelom na svom terenu i sa Partizanom u "Beogradskoj areni".

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: