Košarka

EVROLIGA NE PAMTI OVAKVU PARTIJU: Pogledajte svih 50 poena Amerikanca iz Fenerbahčea!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš Najdžel Hejs-Dejvis ispisao istoriju Evrolige.

Izvor: YouTube/Euroleague Basketball/Printscreen

Košarkaši Fenerbahčea razbili su Albu iz Berlina (103:68) u 32. kolu Evrolige, a meč u Istanbulu obeležio je Najdžel Hejs-Dejvis. Iskusni američki košarkaš oborio je rekord Evrolige po broju postignutih poena na jednom meču, pošto je nemačku ekipu ispratio kući sa čak 50 poena! Nekadašnji NBA igrač imao je veče za pamćenje, a izuzetno dobro služio ga je šut.

Pogodio je pet od sedam slobodnih bacanja koje je šutnuo na ovom meču, dok je iz igre imao 9/11 za dva i 9/16 za tri poena. Praktično, Najdžel Hejs-Dejvis pogađao je sa svih mesta na terenu i to uz izuzetnoc dobre procente šuta, pa je ovo partija koju će košarkaški ljubitelji dugo pamtiti. Ukoliko ste propustili meč, vreme je da pogledate šta je sve ubacio košarkaš Fenerbahčea:

Najdžel Hejs-Dejvis 50 poena
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Fenerbahče se nakon ove pobede nalazi na petom mestu tabele u Evroligi, uz isti učinak (20-12) kao i šestoplasirani Olimpijakos. Jednu pobedu više imaju ekipe Panatinaikosa, Monaka i Barselone, pa je jasno da bi turskom timu odgovarali da Najdžel ponovi sličnu partiju u naredna dva kola, kako bi ekipa iz Istanbula pokušala da preskoči nekog od konkurenata.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: