Košarka

DVA MESECA U ZVEZDI I JOŠ NEĆE NA TEREN! Oglasio se Sferopulos i objasnio šta je sa pojačanjem

Autor Milutin Vujičić

Kada će Trej Tompkins zaigrati za Zvezdu? Prolaze dva meseca od kada je pod ugovorom i čini se da se bliži trenutak kada će debitovati.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda Meridianbet je još 7. februara dovela Treja Tompkinsa, ali će proći najmanje dva meseca do njegovog debija. Došao je povređen i nespreman, ali je počeo da trenira sa ekipom i sve je bliži povratku, međutim trener Janis Sferopulos ne želi da ga požuruje. Zato ga nije bilo u timu za meč sa Studentskim centrom, niti će ga biti za meč sa Olimpijakosom, poslednji na domaćem terenu u ovoj sezoni Evrolige.

"Ne, neće igrati. Trej neće igrati sutra, ali je u završnoj fazi oporavka. Trebaće mu još nekoliko dana, maksimalno još nedelju, da bude spreman za utakmicu", poručio je Sferopulos obraćajući se medijima uoči meča sa crveno-belima iz Pireja u četvrtak u Beogradu (19.00).

BIO U OLIMPIJAKOSU!

"Kada igrate protiv bivšeg tima, to je drugačija utakmica od svih ostalih, jer ne možete da zaboravite sve ove četiri godine, zapravo sedam godina koliko sam bio tamo. Ali sada sam u Crvenoj zvezdu i daću sve od sebe za pobedu svog tima", poručio je Sferopulos.

Iako odavno nema šanse za prolaz dalje i praktično je meč sa Olimpijakosom bez rezultatskog značaja, Sferopulos dodaje da igranje pred domaćim navijačima svima daje dodatnu motivaciju. Zato se nada da će dobri rezultati u finišu godine doneti bolje uslove za novu sezonu. "Veoma je važno od trenutka kada smo ispadali iz plej ofa Evrolige da se fokusiramo na naš sledeći cilj, a to je bila ABA liga. Još uvek imamo jednu utakmicu. Moramo da odigramo još jednu utakmicu za regularni deo sezone, ali je dobro što smo obezbedili prvu poziciju. Prednost domaćeg terena je nešto, ali ne znači ništa ako ne igraš dobro. Naravno, moramo tu prednost da koristimo i da budemo spremni kada dođe vreme plej-ofa, da budemo u najboljoj formi i da igramo još bolje nego danas", naglasio je Grk.

Što se tiče ostalih igrača koji su bili van terena, Jago dos Santos se vratio, kao i Miloš Teodosić. "Kada se svi vrate, mislim da ćemo moći da bolje organizujemo igru", objasnio je Sferopulos skidajući pritisak sa Hange koji je morao da igra "jedinicu" dok su prvi plejmejkeri bili povređeni.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)