Košarka

PARTIZANOV RIVAL ZA TOP 10 SE OBRUKAO! Ma, kakav plej-of, doživeo ponižavanje u svojoj kući

Autor Mladen Šolak

Ponižavajući završetak Evrolige za španski tim.

Izvor: MN Press

Košarkaši Valensije šokantno su izgubili na svom terenu od ASVEL-a, 69:98, čime je još jednom potvrđeno da neće biti Top 10 faze Evrolige u hali "Fonteta". U duelu protiv tima sa začelja tabele, španski predstavnik doslovno je razbijen, pre svega zahvaljujući bivšem kapitenu Partizana i ljubimcu Grobara, Žofriju Lovernju koji je ubacio 21 poen, a uz to i trofejnom beku Nandu De Kolou, koji je postigao 19. Paris Li, Dešon Tomas, Edvin Džekson... Takođe su bili dvocifreni igrači gostiju, koji se uzdignute glave opraštaju od evroligaške sezone u kojoj nisu mnogo pokazali.

Sa druge strane, Valensija je doživela krah u odlučućoj fazi evroligaške sezone, jer je pre ovog meča izgubila i protiv Makabija (80:95) i Monaka (78:79), pa sada ne postoji ni teoretska šansa da u Štark areni igra za bilo kakav takmičarski ulog.

Za to vreme, Partizan će u petak pratiti meč Fenerbahče - Efes i u slučaju pobede domaćina u duelu protiv Valensije sledeće nedelje igraće za prolaz u plej-in Evrolige. Duel Partizan - Valensija biće odigran u petak 12. aprila u 20.30 časova. Pogledajte kako izgleda tabela najjačeg takmičenja na polovini pretposlednjeg kola:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt