Košarka

NAVIJAČI PARTIZANA ODUŠEVLJENI POSLE OVIH REČI! Crno-beli navijaju za Fenerbahče, a poruka pred meč je podigla euforiju!

Autor Nemanja Stanojčić

Fenerbahče će uraditi sve da dobije Efes i da prvo pomogne sebi, pa onda i Partizanu.

Izvor: MN Press

Partizan traži mesto u doigravanju. Da bi uspeo da se nađe na plej-in turniru potrebno je da pobedi Valensiju u poslednjem kolu, ali ne zavisi samo od sebe. Uz taj trijumf neophodno je da se dogodi jedan od dva scenarija, da Efes izgubi jedan od dva meča (od Fenerbahčea ili Crvene zvezde) ili da Baskonija izgubi oba duela (od Reala i Virtusa).

Uzda se Željko Obradović u svog učenika Šarunasa Jasikevičijusa koji dočekuje Efes u turskom derbiju večeras (19.45). Fener je već obezbedio mesto u plej-ofu. "Efes je u odličnoj formi u prethodnih nekoliko utakmica, a ovo je veoma važan meč. Mi se borimo za prednost domaćeg terena, oni za mesto u plej-in turniru. Podigli su nivo igre na najviši nivo. Imali su dosta problam sa povredama u prethodnom delu i sada imaju i odličan defanzivni rejting. U našim duelima obično odbrana odlučuje. Moramo da probamo da zaustavimo pojedince i jasno je da će to biti veoma težak zadatak", rekao je Jasikevičijus.

Jedan od junaka iz senke za domaći tim je Tarik Biberović koji prosečno daje 7,3 poena po meču. Obećao je da će njegov tim juriti pobedu. "Biće veoma važan meč za oba tima. Mi smo u odličnoj formi, hoćemo da završimo sezonu na što boljem mestu i u što boljoj formi. Naš rival ima odličan sastav i znamo da neće biti lako. Karte za ovaj meč rasprodate su odavno što pokazuje koliko su naši navijači uzbuđeni i koliko veruju u nas. Borićemo se sa njima do poslednje sekunde i daćemo sve da pobedimo", jasan je Biberović.

Sa druge strane šef struke Efesa Tomislav Mijatović nada se da će njegov tim da slavi u gradskom derbiju. "Spremamo se da igramo naredni meč, ujedno i gradski derbi protiv našeg velikog rivala. Svesni smo da moramo da odigramo meč u punom intenzitetu tokom svih 40 minuta i da koristimo sve naše kapacitete. Samo tako možemo da ispunimo svoj cilj i da na kraju pobedimo", zaključio je Mijatović.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: