Uživo

PARTIZAN DOBIO LOŠE VESTI IZ TURSKE! Efes pobedio, crno-beli sad navijaju za Zvezdu!

Košarkaši Partizana ne drže situaciju u svojim rukama, u poslednjem kolu Evrolige navijaće za crveno-bele.

Izvor: MN Press
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
22:00

Statistika!

Fenerbahče: Motli 10, Vilbekin 17, Šanli, Papajanis13, Hejs-Dejvis 10, Biberović 4, Pjere, Gudurić 15, Dorsi, Kalates 6, Madar, Sestina 5.

Efes: Larkin 15, Bobua 10, Brajant 7, Klajburn 21, Tompson 3, Plajs 5, Holac 5, Osmani 4, Oturu 9, Daum, Vilis 2, Džons 1.

21:55

KRAJ - 80:82!

Efes je pobedio gradskog rivala i pobedom u poslednjem kolu protiv Crvene zvezde obezbediće mesto u plej-inu. To su loše vesti za Partizan! Sada će navijači Partizana morati da se nadaju trijumfu Crvene zvezde nad Efesom u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige, kako bi se pobedom nad Valensijom domogli 10. pozicije i plej-ina.

21:53

40. minut - Tajm-aut, 77:79!

Crtao je Šarunas Jasikevičijus akciju za Hejs-Dejvisa, ali pošto je Efes bio spreman za to, Marko Gudurić je morao da improvizuje. Nije potrošio mnogo vremena, kreirao je poziciju za šut i pogodio trojku kojoj je Fenerbahče odgovorio na pogodak Bobue. Drama je u Istanbulu, a ostalo je malo vremena do kraja - samo 35,8 sekundi.

21:49

40. minut - Na jednu loptu, 74:76!

Ušli smo u poslednji minut meča, a nakon dva poena Skotija Vilbekina posle sjajnog prodora igra se na jednu loptu u Istanbulu. Rešili su Fenerbahče i Efes da kidaju živce navijačima Partizana!

21:46

38. minut - Oturu je heroj, 69:78!

Uhvaćen defanzivni skok, iznuđen faul, pogođeno slobodno bacanje, pa uhvaćen ofanzivni skok nakon što je promašio drugo. Oturu, centar koji je stigao u toku sezone, mogao bi da postane jedna od najbitnijih figura meča. Naravno, mnogo će zavisiti i od toga ko će pobediti večeras u Istanbulu.

21:40

37. minut - Kakva drama, 67:73!

Nema ponea Fenerbahčea u nekoliko vezanih napada, ali zato ima sudijskih odluka koje ljute domaću publiku. Skaču prvi redovi pored terena, žele nešto bolji tretman za svoje ljubimce, a Efes za to vreme stiže do šest poena prednosti.

21:29

24. minut - Vilbekin, 61:62!

Kada se činilo da bi Efes mogao da se odlepi jer je odigrao nekoliko dobrih napada i ispratio ih kvalitetnim odbranama - pre svega na Papajanisu - Fenerbahče pronalazi rešenje. Skoti vilbekin pogađa za tri poena, pa je opet samo poen razlike.

21:23

32. minut - Gudurić u glavnoj ulozi, 56:55!

Srpski košarkaš nije jedan od omiljenih igrača Šarunasa Jasikevičijusa, reklo bi se po minutaži, ali danas igra veoma bitnu rolu. U poslednjih nekoliko minuta isticao se iznuđenim faulovima, ukradenim loptama, dobrim odbranama i poenima. Trenutno ima 12 poena, i uz Skotija Vilbekina je najefikasniji u svom timu.

21:15

Kraj treeć četvrtine - 52:51!

Minimalnu prednost ima Fenerbahče pred poslednju deonicu meča protiv Efesa. Dosadašnji tok utakmice nije opravdao očekivanja, barem što se tiče kvaliteta, ali sada će biti daleko dramatičnije.

Izvor: MN Press

21:09

29. minut - Nerešeno, 50:50!

Oba tima imaju faze kada po nekoliko minuta ne mogu da postignu koš, a upravo gledamo seriju uzalud potrošenih napada. Drama je u Istanbulu, bližimo se početku poslednje četvrtine i ne nazire se pobednik.

20:58

25. minut - Vratio se Efes, 42:42!

Serijom 7:0 u veoma kratkom roku, pa zatim i trojkom kojom je Klajburn odgovorio Vilbekinu, Efes je stigao do novog izjednačenja na meču.

20:52

21. minut - Nastavljamo, 39:32!

Prvi napad u trećoj deonice rešava Najdžel Hejs-Dejvis pogotkom za tri poena, pa Fenerbahče sada ima najveću prednost na meču - sedam poena!

20:37

Poluvreme - 36:32!

Veoma lošu košarku gledali smo u prvih 20 minuta, ali - tu su dobre vesti za Partizan! Na leđima grčkog košarkaša Jorgosa Papajanisa, koji je postigao osam poena, Fenerbahče je uspeo da stvori prednost na poluvremenu.

20:29

18. minut - Igra samo Klajburn, 29:29!

Egal je u Istanbulu, a Efes u životu održavaju samo poeni Vila Klajburna koji kao da je jedini kojem se igra večeras. Dok su se na drugoj strani terena raspucali košarkaši Fenerbahčea, Vil sam mora da vuče svoju ekipu. Pitanje je koliko će dugo to moći tako...

20:23

15. minut - Rešeta Fener, 26:20!

U utakmici bez ikakvog ritma, ekipa Fenerbahčea je pronašla oružje u šutu sa distance. Prvo Papajanis, zatim i Vilbekin, pa domaći tim ima čak šest poena prednosti.

Izvor: Profimedia/ANE5872829

20:16

13. minut - Vodi Fenerbahče, 18:16!

Serija od čak 10:0, ali u dve četvrtine i kroz nekoliko minuta, donosi prvu prednost Fenerbahčeu na ovom meču! Marko Gudurić je pogodio nakon prodora, a srpski košarkaš sada ima pet postignutih poena.

20:10

Kraj prve četvrtine - 13:16!

U poslednjim minutima prve deonice igrači Fenerbahčea su uspeli malo da poprave utisak, pa Efes ima samo tri poena prednosti. Ipak, to nije dobra vest za Partizan.

20:03

8. minut - Fener nije došao, 5:13!

Užasna napadačka partija domaćeg tima na turskom derbiju, pošto je Fenerbahče za skoro osam minuta košarke postigao samo pet poena. To nije informacija koja raduje navijače Partizana, pošto crno-beli čekaju pobedu tima koji je svojevremeno vodio Željko Obradović.

19:53

4. minut - Efes vodi, 3:8!

Odmah na početku je Vil Klajburn stavio do znanja svima u hali da će on da rešava ovaj derbi meč. Uzima šuteve u gotovo svakom napadu svog tima, pa od Efesovih osam postignutiih poena on ima već šest, duplo više nego čitava protivnička ekipa koja se "upisala" samo trojkom Nika Kalatesa.

19:45

Počinjemo!

Fenerbahče: Kalates, Dorsi, Hejs-Dejvis, Biberović, Šanli

Efes: Larkin, Holac, Klajburn, Osmani, Plajs

19:40

Kalkulacije!

Partizan u poslednjem kolu mora da pboedi Valensiju na svom terenu, a uz to moraju da se poklope i neki rezultati. Za plasman crno-belih u doigravanje veoma je bitno da Fenerbahče savlada Efes pred svojim navijačima.

19:35

Šta sve treba da znate o plej-inu?

Detaljno objašnjenje plej-ina, odnosno onoga što čeka Partizan ukoliko crno-beli zauzmu 10. mesto na kraju ligaškog dela Evrolige.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
19:15

Dobro veče!

Košarkaši turskih timova Fenerbahčea i Efesa igraće veoma važan meč u Istanbulu, u 29. kolu Evrolige. Utakmicu koju će pratiti čitava Evropa posebno će gledati navijači Partizana, jer je moguće da crno-belima od ovog meča zavisi plasman u plej-in ove sezone. Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos.

Ukratko

  • Fenerbahče - Efes 80:82
  • Loše vesti za Partizan
  • Crno-beli veruju u Zvezdu
učitaj još +