Košarka

DUŠKO OTEŽAO PARTIZANU I ODMAH SE OGLASIO: Prve reči bivšeg trenera Zvezde nakon plasmana u plej-in!

Autor Dušan Ninković

Crnogorski stručnjak Duško Ivanović, koji je na početku sezone vodio Crvenu zvezdu, otežao posao Partizanu.

Izvor: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Baskonija je zabeležila jednu od najbitnijih pobeda u sezoni - tim Duška Ivanovića savladao je Real Madrid (95:91) na gostovanju i tako obezbedio sebi mesto u doigravanju. Kroz plej-in će baskijski predstavnik pokušati da se domogne plej-ofa, a odmah nakon meča u Madridu oglasio se i Duško Ivanović, doskorašnji trener Crvene zvezde.

Stručnjak koji još jednom beleži odlične rezultate na klupi španskog tima istakao je da pobeda nad Real Madridom mora da bude podsticaj njegovom timu. Nada se Ivanović da su košarkaši sada videli da mogu da igraju i protiv najboljih timova na kontinentu.

"Ovi igrači zaslužuju da budu u plej-onu. Pokazali su da imaju kvalitet i da mogu da igraju protiv svakog. Ovo mora da bude jedan podsticaj, da više verujemo u sebe", rekao je iskusni crnogorski stručnjak koji je nakon odlaska iz Crvene zvezde po četvrti put u karijeri seo na klupu Baskonije.

Da je Baskonija izgubila u Madridu, morala bi u poslednjem kolu da savlada Virtus, a ovako je drama izbegnuta jednu rundu pre kraja ligaškog dela takmičenja. Španski tim je imao mnogo problema, uspona i padova protiv trenutno najboljeg tima u Evropi, ali će se na kraju pamtiti samo pobeda!

"Normalno je da imate uspone i padove, protiv protivnika takvog kvaliteta, ali imali smo jasnu predstavu o tome kako želimo da igramo. Hteli smo da nametnemo ritam, nismo u tome uspeli u prvoj četvrtini jer je Real igrao dobro, a izgubiki smo i šest vezanih lopti. U drugom poluvremenu smo imali jasne opcije u napadu, a naša odbrana je napredovala", zaključio je Ivanović.

Podsećamo, Baskonija je pobedom jedno kolo pre kraja ligaškog dela obezbedila mesto u doigravanju, pa ostaje samo da se vidi ko će biti poslednji učesnik plej-ina ove sezone. Veće šanse ima Efes koji u poslednjoj rundi čeka Crvenu zvezdu, dok će kiks turskog tima pokušati da iskoristi Partizan i pobedom nad Valensijom u Beogradu izbori doigravanje. Ovako izgleda tabela:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: