Košarka

EVROLIGA ČESTITALA REKORD PARTIZANU! "Vi ste pravi navijači, a ne navijači rezultata"

Autor Milutin Vujičić

Partizan je zvanično oborio rekord Evrolige po poseti.

Izvor: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Partizan nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige i sezonu je na kraju završio "prvi ispod crte", međutim crno-beli su ipak po nečemu obeležili 2023/24. Evroliga se oglasila na društvenim mrežama i čestitala je Partizanu na rekordu koji su upisali zahvaljujući svojim vernim navijačima koji nijednog trenutka nisu prestali da veruju u tim.

Partizan je oborio rekord Evrolige po najvećoj prosečnoj posećenosti utakmica. U proseku, Partizan je na svakoj utakmici Evrolige imao 19.916 gledalaca, što je apsolutni rekord. "Sezona u kojoj nisu stigli do igravanja i još imaju ovakve rekorde pokazuje da su navijači Partizana pravi navijači svog tima, a ne navijači rezultata", napisano je na zvaničnom Tviter profilu Evrolige uz čestitku upućenu crno-belima.


Podsetimo, Partizan je ostvario skor od 16 pobeda i 18 poraza ove sezone u Evroligi, odnosno bili su "kratki" za jednu pobedu u pdnosu na Efes i Virtus kako bi "dohvatili" plej-in. Na domaćem parketu Partizan je upisao 12 pobeda i pet poraza, što je identičan skor koji su imali i sezonu ranije.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)