Košarka

PARTIZAN NAŠAO POJAČANJE U ŠPANIJI: Evroligaški plejmejker na meti Željka Obradovića!

Autor Mladen Šolak

Crno-beli navodno "naciljali" organizatora igre za sledeću sezonu.

Izvor: MN Press

Američki plejmejker Kris Džons, organizator igre Valensije, na meti je Partizana za sledeću sezonu, objavio je izraelski novinar Arel Ginsber. Džons ima "izlaznu klauzulu" u ugovoru i želi ga nekoliko evroligaških timova. "Mogu reći da je Partizan pokazao čvrsto interesovanje za njega", objavio je novinar iz Tel Aviva.

Kris Džons (31) igra u Valensiji od 2022. godine, a njegov životni put je zaista zanimljiv, jer je posle koledža postao profesionalac u Mongoliji, krajem 2015. godine. Potom je zaigrao u Švajcarskoj, pa u Belgiji i onda je u sezoni 2019/20 prešao u Bursaspor, gde je sebi izborio kartu za Evroligu. U sezoni 2020721 igrao je za Makabi, potom je proveo godinu u ASVEL-u, a u Valensiji igra već dve sezone.

Uz američki, poseduje i jermenski pasoš. Džons ove sezone prosečno postiže po 12,7 poena, uz 2,1 skok i 4,2 asistencije.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović priznao je u nedavnom intervjuu da crno-beli već mesecima "pikiraju" pojačanja za sledeću sezonu, ali da pre konkretnih poteza ipak prvo moraju da znaju koje će takmičenje igrati. U ovom trenutku, deluje izvesno da će i ove sezone šampion ABA lige dobiti pozivnicu za Evroligu, a postoje i glasine prema kojima su Partizan i Crvena zvezda sigurni učesnici i sledeće sezone.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: