Košarka

JOKIĆ ZAKUCAO PREKO "NOVOG DŽORDANA"! Amerika priča o potezu Srbina - može i ovo! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Spektakularan potez srpskog košarkaša Nikole Jokića u pobedi nad Minesotom.

Izvor: Twitter/nuggets/printscreen

Četvrta utakmica polufinala Zapadne konferencije u NBA ligi između Minesota Timbervulvsa i Denver Nagetsa još jednom je potvrdila da je srpski centar Nikola jokić najbolji košarkaš na planeti. Trostruki MVP ligaškog dela u najkvalitetnijoj ligi imao je impresivan učinak od 35 poena, sedam skokova i sedam asistencija u pobedi svog tima, a meč za 2:2 je posebno obeležio zakucavanjem!

Iako to ne radi često na parketu, Jokić je pokazao da može da zakuca čak i kada je ispred njega ubedljivo najbolji igrač protivničkog tima. Nagetsi su trčali kontru, Gordon je uposlio Jokić, a Entoni Edvards bio žrtva kada je srpski košarkaš krenuo direktno ka košu! 

Pokušao je Edvards prvo da se postavi u reketu i tako spreči Srbina da dođe do lakih poena, a zatim da se skloni kako ne bi napravio faul za dodatno slobodno bacanje. Ipak, nije uspeo ni u jednoj od tih namera - ostao je ispred obruča dovoljno dugo da sa najboljeg mesta u hali vidi jedno od Jokićevih retkih NBA zakucavanja. Pogledajte kako je to bilo:

Navijači na društvenim mrežama poludeli su zbog ovog poteza jer je stvarno retkost da centar Denver Nagetsa ovako završava akcije. Pljuštali su komentari o ovom Jokićevom potezu, a fanovi srpskog košarkaša poredili su ovo zakucavanje sa nekim od najboljih koja smo videli u istoriji NBA lige. Naravno, pomalo ironično, jer u ovoj kategoriji Jokić ipak nije u konkurenciji za najbolje svih vremena. U nekim drugim jeste, već godinama...

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: