Košarka

NIKOLA, KUDA SI TO PROVUKAO?! Nestvaran potez Jokića - samo je Gordon znao šta se dešava! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš Nikola Jokić još jednom u centru pažnje zbog neverovatnih poteza u NBA ligi.

Izvor: Twitter/MoDakhil_NBA/printscreen

Nikola Jokić još jednom je pokazao čitavom svetu zašto je MVP NBA lige - sa 35 postignutih poena vodio je Denver Nagetse (115:107) do druge pobede nad Minesotom, a osim poenima i sjajnim zakucavanjem istakao se i asistencijama po kojima je prepoznatljiv. Igrao se finiš druge četvrtine kada je Nikola maestralno uposlio Arona Gordona, kojem je ostao lakši deo posla.

Jokić je uspeo da "navuče" dvojicu centara Minesote na sebe, a kada su ga Rudi Gober i Karl Entoni Tauns udvojili usledio je pas koji je teško i zamisliti. Jokić je poslao loptu samo nekoliko centimetara pored Taunsove glave, a njegov saigrač ostao je sam u reketu i lagano je postigao poene za povećanje Denverove prednosti. Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, Aron Gordon je bio Nikolin najbolji saigrač na četvrtom meču polufinala Zapada. Na Jokićevih 35 poena on je dodao 27, uz impresivne procente šuta. Imao je u jednom trenutku 10/10 iz igre, a meč je završio sa neverovatnih 11/12, pa se baš u njegovoj igri može tražiti razlog za novi uspeh aktuelnih NBA šampiona.

Ukoliko Nikola Jokić i Aron Gordon budu ovako dobro sarađivali i u nastavku sezone, Denver Nagetsi bi mogli da odbrane titulu i uspostave dinastiju u najjačoj ligi na svetu. Sledeći meč protiv Minesote, za prednost u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, igrače Denvera čeka u sredu od 04:30 ujutru.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić protiv Minesote
Izvor: YouTube/Denver Nuggets