Košarka

OVAKO JE JOKIĆ DRŽAO ČAS MINESOTI: Pogledajte Nikoline najbolje poteze u velikoj pobedi! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Još jedna fantastična partija Srbina u NBA ligi.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Pre nekoliko dana treće MVP priznanje za Nikolu Jokića, prošle sezone titula i MVP nagrada u finalu, a u noći između nedelje i ponedeljka nova košarkaška lekcija! Srpski košarkaš vodio je Denver Nagetse do pobede (115:107) nad Minesotom, a susret je završio sa 35 poena, sedam skokova, sedam asistencija, tri ukrade lopte, dodavanjima i zakucavanjem o kojima se priča...

Bila je to još jedna impresivna noć Nikole Jokića u SAD. Protivni je pokušavao da ga udvaja, da igra sa dva klasična centra ili ode u potpuno durgu krajnost i na teren pošalje četiri beka kako bi zaustavio Nikoline saigrače kada on počne da ih razigrava. Ništa nije polazilo za rukom Minesoti, koja je nakon dve senzacije u Denveru na svom terenu oba puta poražena. Pogledajte Jokićeve najbolje poteze:

Nikola Jokić protiv Minesote, četvrti meč
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Šansu da materijalizuju dva napravljena brejka u Minesotu - nakon što su izgubili dva meča na svom terenu - košarkaši Denver Nagetsa imaće u sredu ujutru (04:30). Tada će na programu biti peta utakmicama polufinalne serije na Zapadu, a mnogi smatraju da bi ovaj susret mogao da bude ključan za ishod okršaja Denvera i Minesote.

Pobednik će sebi obezbediti dve "meč lopte", a prvi tim koji stigne do četiri trijumfa igraće u finalu Zapadne konferencije protiv Oklahome ili Dalasa. Stručnjaci smatraju da će tim sa Zapada NBA lige biti veliki favorit u velikom finalu protiv tima sa Istoka, pa je svaki trijumf korak bliže tituli u najjačoj ligi na svetu. Trofeju koji brani upravo Denver.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: