Košarka

NIJE LAKO KAD TI JE LEBRON OTAC! Broni otvorio dušu pred kamerama: Mnogo me kritikuju

Autor Nemanja Stanojčić

Broni Džejms pričao je o svom ocu Lebronu Džejmsu i o bavljenju košarkom.

Izvor: Printscreen/Arena sport/X/SiriusXM

Lebron Džejms jedan je od najboljih košarkaša u istoriji NBA lige. U decembru puni 40 godina i kraj njegove karijere se bliži. Neće se dugo čekati isto prezime na dresu pošto je njegov sin Broni (19) prijavljen za ovogodišnji draft i očekuje se da će naredne sezone da bude u elitnom društvu.

Postoji dosta spekulacija oko njega, pojedinci navode da će da ga izaberu upravo Lejkersi kako bi spojili oca i sina. Neki tvrde da će Lebron da se oproba na tržištu i da će da ode u tim koji izabere njegovog naslednika. Ima mnogo nagađanja, ali će dosta toga da bude poznato posle drafta koji je na programu 26. juna.

Broni je trenutno u Čikagu na treninzima i pripremnim utakmicama i pokušava da se dokaže drugim timovima. "Uvek želim da budem tamo gde se osećam srećnim. Mama mi je uvek pričala da budem tamo gde srce želi da budem. Našao sam sreću u ovome što sada radim i to želim", rekao je Broni u intervjuu za "Sirius XM radio".

Neizbežno pitanje bilo je kako izgleda baviti se košarkom kada mu je otac legendarni košarkaš. "Teško je. Mnogo kritika dobijam. Moram da se izborim sa tim. Oni ne znaju kroz šta sam prošao. Trudim se da iskoristim svoje šanse."

Ispričao je i zašto je izabrao baš košarku. "Igrao sam neke druge sportove, poput fudbala, moja majka nije dozvolila da igram američki fudbal. Košarka je bila moja strast", završio je Broni sa osmehom. On je na koledžu USC (Univerzitet Severne Karoline) ove sezone odigrao 25 mečeva i prosečno je beležio 4,8 poena, 2,1 asistenciju i 2,8 skokova po meču.

Lebron Džejms se venčao sa Savanom, svojom devojkom još iz srednjoškolskih dana. Imaju dva sina, Bronija (19), Brajsa (16) i ćerku Žuri (9). Podsećanja radi Broni je u julu prošle godine imao zdravstvene probleme, srce mu je stalo usred treninga. Srećom, sve se dobro završilo. Prošao je sve preglede i dobio dozvolu lekara da nastavi da se bavi košarkom.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: