Košarka

PARTIZAN VEĆ SPREMIO JEDNU BOMBU, DRUGA OTKUCAVA! Ko ostaje, ko ide, a ko dolazi, crno-beli tim za 2024/25!

Autor Nikola Lalović

Partizan je već krenuo u remont ovogodišnjeg tima, a ko bi mogao da se nađe u četi Željka Obradovića za narednu sezonu?

Izvor: MN Press/Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Najnovija vest je da je Partizan već sada precrtao Frenka Kaminskog. Amerikanac je viđen kako pakuje kofere i odlazi iz Srbije, a teško je zamisliti da će mu biti produžen ugovor. Centar sa decenijskim NBA iskustvom nije uspeo da pruži ni delić onoga što se očekivalo od njega.

On je samo jedan od osmorice igrača kojima ističu ugovori, a u pitanju su Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, Džejlin Smit, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Alen Smailagić I Mateuš Ponitka.

Videćemo kakav je plan Željka Obradovića i Zorana Savića sa ostatkom igrača koji ostaju bez ugovora. Za sada deluje da je prvo pojačanje za sledeću sezonu zapravo Džejlin Smit koji je konačno uspeo da se uklopi i uđe u formu i da na momente bude lider na parketu. Mateuš Ponitka je došao povređen i dugo je bio van kombinacije, a sada deluje kao da je konačno podigao formu. Njegov ugovor ima opciju da bude automatski produžen i ne bi čudilo da se to desi. Što se tiče Pi Džej Doužera i Džejmsa Nanelija videćemo kakva će biti odluka struke, a domaći igrači ipak deluju kao da su blizu da im se bar na još godinu dana produži saradnja. Ali, ko bi mogao da do dođe?

VANJA VEĆ GOTOV?

Vanja Marinković je prema svim informacijama koje se pojavljuju već novi igrač Partizana. Njegova Baskonija je imala očajnu sezonu u ACB ligi, a samo nešto bolju u Evroligi i iskusni reprezentativac Srbije želi da igra na višem nivou. Crno-beli ga takođe žele nazad u ekipi, a navodno se tu samo čeka formalni potpis ugovora. Sa 27, pet godina nakon što je napustio klub sada bi mogao da se vrati u najboljim igračkim godinama.

NOVI PLEJ MORA DA DOĐE!

Izvor: MN Press

Nije uspeo Partizan ove sezone da nadoknadi odlazak Jama Madara. Bilo je evidentno da nije planirano da Izraelac ode, a na kraju njegov transfer u Fenerbahče nikome nije doneo ništa dobro - ni Partizanu, ni Madaru ni Fenerbahčeu. Sada je bilo dosta reči o tome da je Partizan zainteresovan za Krisa Džonsa. Američki plejmejker ima dug staž u Evropi od Švajcarske i Belgije, preko Burse. U Evroligi je debitovao 2020. u dresu Makabija, a onda je eksplodirao u sezoni 2021/22 u Asvelu. Tada je prosečno beležio 14,7 poena, 3,6 asistencija, 3,2 skoka i 1,5 ukradenih po meču. Zajedno sa Elijem Okobom bio je hit Evrolige, a poslednje dve sezone je u Valensiji. Ove sezone je prosečno beležio 12,7 poena, 4,2 asistencije i 2,1 skoka po meču, a navodno ima izlaznu klauzulu u svom ugovoru i crno-beli su ga već kontaktirali.

ŽELJE SU TU, A REALNOST?

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Stidljivo se pominjalo da bi Nenad Dimitrijević posle nekoliko sjajnih sezona u VTB ligi mogao da bude novi plejmejker Partizana. On ljubav prema crno-belima nije krio, ali bar za sada od toga nema ništa. Potpisao je ugovor sa Olimpijom iz Milana. Takođe pominjalo se dosta da bi Vladimir Lučić mogao nazad, ali deluje da Pablo Laso i Bajern nemaju nikakvu nameru da puste svog kapitena i kapitena reprezentacije Srbije. Bilo je reči i o Mariju Hezonji, ali to deluje van svakog domašaja Partizana pošto mu je navodno Barselona ponudila 7.000.000 evra, a Panatinaikos je prvi favorit da ga dovede naredne sezone.

Videćemo kako će izgledati crno-beli tim sledeće godine, a za sada je samo nekoliko stvari sigurno. Jedna je da će Partizan voditi Željko Obradović, a druga je da ekipi sledi veliki remont.

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: