Košarka

ZVEZDINO PRVO POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA! Potpis i saopštenje kluba: Počeli smo prelazni rok!

Autor Mladen Šolak

Zvanično je dogovoren prvi transfer Crvene zvezde

Izvor: MN Press

FK Crvena zvezda zvanično je dovela defanzivca Nasera Đigu, koji je ove sezone igrao na "Marakani" na pozajmici iz Bazela. Šampion Srbije i novi-stari osvajač "duple krune" aktivirao je klauzulu prema kojoj je za obeštećenje od dva miliona evra zadržao mladog defanzivca, koji će i sledeće sezone biti njen "bonus" u Superligi, s obzirom na to da ima 21 godinu. Potpisao je ugovor sa Zvezdom do 2028.

"Điga je u septembru prošle godine stigao na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa i u međuvremenu se etablirao kao jedan od najvažnijih igrača u defanzivi našeg tima. Sjajne partije u Ligi šampiona su pokazale da je pred Đigom svetla budućnost, a standardni reprezentativac Burkine Faso je već ušao u srce svih zvezdaša. Điga je u tekućoj sezoni upisao 28 nastupa, i na sve to je zabeležio tri asistencije, a verujemo da snažnog štopera koji je nedavno dobio i srpski pasoš, uskoro očekuje prvenac", saopštio je klub.

S obzirom na to da je Điga zadovoljio i pod vođstvom Vladana Milojevića, Zvezda je odlučila da mu veruje i za takmičarsku 2024/25, u kojoj će biti deo odbrane koja će pokušati da uvede crveno-bele u elitu kroz Ligu šampiona.

Kome ističu ugovori u Zvezdi

Počev od srede, dan nakon osvajanja Kupa Srbije pobedom protiv Vojvodine u Loznici, Crvena zvezda staviće potpuni fokus na transfere i formiranje novog tima. Điga je bio jedan od igrača kojima je ugovor (pozajmica) isticao krajem ove sezone, a u toj grupi su i ovi fudbaleri:

  • Aleksandar Dragović (33)
  • Nemanja Milunović (34)
  • Zoran Popović (35)
  • Aleksandar Katai (33)
  • Kosta Nedeljković (18, prelazi u Aston vilu)

Prethodnih nedelja i meseci, na "Marakani" je nagoveštavano da Zvezda želi da njeni dugogodišnji lideri i nosioci poput Dragovića i Kataija završe karijeru u Ljutice Bogdana, gde su ostavili dubok trag. Njihov status biće poznatiji nakon subote i proslave titule protiv Čukaričkog. Posle te utakmice, tema u Zvezdi biće samo jedna - transferi!

(MONDO - M.Š)