Košarka

MENADŽER NAS OBAVESTIO DA JE SLOBODAN! Nebojša Čović o Zvezdinim transferima - jedan potpisan, drugi blizu!

Autor Mladen Šolak

Predsednik KK Crvena zvezda govorio o prelaznom roku tima sa Malog Kalemegdana

Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o transferima novog šampiona ABA lige. Pre svega, on je rekao da je u ovom trenutku istina samo da je centar Mege Uroš Plavšić novi igrač Zvezde.
"Što se tiče naših pojačanja, doveli smo već 20 igrača", ironično je rekao Čović gostujući na televiziji B92.

"Plavšića smo doveli, s njim smo dogovorili, nismo daleko od dogovora sa Đurišićem. Radiće se dalje, ali polako. Imamo nešto što je nama jako važno, a to je prvenstvo Srbije, koje počinje u petak".

Čović je potvrdio da Đurišićev dolazak iz Mege pre svega zavisi od toga da li će biti biran na NBA draftu i da li će potom eventualno ostati u najjačoj ligi na svetu. Takođe, nakon što je nagovešteno da bi Džordan Lojd mogao da se vrati u Zvezdu iz Monaka, Čović je govorio i o tome. "Sa Lojdom nikakav kontakt nismo imali, osim što je njegov menadžer Grk i što nas je obavestio da je slobodan i sada kreću priče", objasnio je on.

Nedeljama i mesecima unazad navijači se nadaju povratku Nikole Kalinića, košarkaša koji je Zvezdin sinonim za uspehe i titule. "O tom - potom, kada se završi prvenstvo Srbije, videćemo", odložio je Čović priču o ljubimcu Zvezdine publike.