Košarka

NANELI: "OVO NIJE TAČNO!" Partizan ga precrtao, Amerikanac se javio zbog ugovora!

Autor Dušan Ninković

Iskusni košarkaš Džejms Naneli o pregovorima sa Partizanom.

Izvor: MN Press

Košarkaški klbu Partizan prijavio je spisak igrača koje će Željko Obradović voditi kroz mečeve u plej-ofu domaćeg prvenstva, a na spisku licenciranih za KLS nema Džejmsa Nanelija! Iskusni košarkaš, koji je prethodnih dana bio u centru pažnje zbog tuče sa Stefanom Lazarevićem, prvo je sklonjen iz tima za treći meč za finale ABA lige, a kasnije i iz ekipe igrača koji će igrati za šampionsku titulu.

U međuvremenu se pojavila informacija da Naneli i Partizan pregovaraju oko produžetka saradnje, po kojem bi Amerikanac morao da pristane na smanjenje plate. Košarkaš koji je već sarađivao sa Obradovićem u Fenerbahčeu demantovao je takve navode na svom "X" nalogu. "Ovo nije tačno. Oboje, pregovori i smanjenje plate", naveo je Naneli i tako stavio tačku na glasine. Ostaje da se vidi da li Partizan uopšte ima u planovima Džejmsa Nanelija za narednu sezonu ili će se okrenuti drugim rešenjima.

Naneli je od 2022. godine u Partizanu, a tokom dve sezone u crno-belom dresu bio je jedan od najbitnijih igrača u timu. Iskusni košarkaš je pre toga igrao za brojne timove u SAD, Meksiku, Kini i Evropi - od grčke Kavale, preko Atlante i Filadelfije, do Fenerbahčea, Minesote, Hjustona, Olimpije iz Milana, Nju Orleansa, Makabija i brojnih drugih ekipa.

Ove sezone Naneli je prosečno igrao gotovo 28 minuta po meču u Evroligi, a protiv najboljih timova u Evropi zabeležio je čak 32 nastupa. Prosečno je beležio 12,3 poena, 3,2 skoka i 2,6 asistencije. U ABA ligi je odigrao 31 meč, uz prosek od 21,5 minuta, 10,2 poena, tri asistencije i 2,8 skoka.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: