Košarka

ŠOK - CRVENA ZVEZDA NIJE U EVROLIGI: Šampionski pehar ne znači ništa, ključni čovek se oglasio!

Autor Nikola Lalović

Nove vesti iz Evrolige govore da šampionske titule više ništa ne znače u evropskom sportu.

Izvor: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Šok za Crvenu zvezdu! Jedan od ključnih ljudi Evrolige Paulijus Motiejunas sada je u intervjuu za litvanski "Basketnjuz" rekao da osvajanje ABA lige uopšte ne garantuje igranje u Evroligi. Zapravo, nikakvo osvajanje šampionata bilo koje države ili bilo koje regionalne lige ne garantuje plasman u Evroligu. 

"Nema više šampiona, nije kao da osvojite trofej i dobijete pozivnicu Evrolige. To nije situacija. Pozicija u ligama više nije bitna. Svi imaju šansu i pričamo sa svima. Klubovi će odlučiti. Moj posao je da prezentujem kriterijume za ocenjivanje tako da klubovima budu jasni", rekao je on. 

Do sada je bilo sigurno da će šampion ABA lige igrati Evroligu, a druga ekipa je uz plaćanje pozivnice nastupala u eliti. Sada očigledno šampionska titula bilo gde nema nikakvu vrednost i srpski klubovi moraju direktno da pregovaraju sa Evroligom kako bi se dokazali i prikazali rukovodstvu kao projekti koje treba pozvati u takmičenje. 

Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, Olimpijakos, Fenerbahče, Makabi, Baskonija, Anadolu Efes,Olimpija Milano, Žalgiris,,Bajern Minhen i ASVEL su sigurni učesnici naredne sezone kao deoničari i suvlasnici Evrolige. 

(MONDO, Basketnews, N.L.)

BONUS VIDEO: