Košarka

ŠOK ZA PARTIZAN, NIŠTA OD FINALA SUPERLIGE: Anđušić i Avramović promašili za produžetak, Mega izborila majstoricu!

Autor Nikola Lalović

Košarkaši Mege savladali su Partizan i izborili majstoricu polufinala Superlige!

Izvor: MN Press

Nema ništa od derbija u finalu Superlige, makar ne još uvek! Košarkaši Mege savladali su Partizan 92:88 u drugom meču polufinalne serije domaćeg takmičenja i izborili su majstoricu koja je na programu u četvtak 30. maja u "Beogradskoj areni". 

Mega je imala mnogo više raspoloženih igrača na ovom meču, dok su u redovima Partizana u pravoj formi bili samo Bruno Kaboklo i Džejlin Smit. Kod tima Marka Baraća Filips, Milijašević, Jelavić i Jović su redom bili dvocifreni, a odbrana je svela samo trojicu crno-belih na dvocifeni učinak. 

Sve je počelo odlično po crno-bele i kada su već posle 10 minuta imali dvocifrenu prednost (28:18) delovalo je da će lako do finala. Ipak do poluvremena se prednost prepolovila, a onda je u trećoj četvrtini Mega odigrala dominantno i povela. Upšli su sa prednošću u poslednji minut, ali nakon promašenih slobodnih bacanja utakmica je ušla u razliku od jednog poseda.

Kada je je Petrović promašio trojku crno-beli su imali šansu da se vrate. Ipak u narednom napadu prvo je trojku promašio Danilo Anđušić, a onda je posle ofanzivnog skoka neprecizan bio i Aleksa Avramović. Kada je na tri sekunde do kraja Džejlin Smit ubacio tri poena za 90:88 rodila se nada za crno-bele, ali posle tajmauta Mege sve je bilo gotovo.  Crvena zvezda je u ranijem terminu savladala FMP i postala prvi finalista Superlige. To što će Partizan i Mega igrati majstoricu znači da ćemo finale Superlige čekati do juna. 

MEGA: Filips 13, Milijašević 12, Jelavić 12, Marković 7, Popović, Iljasoglu, Đurišić 6, Kovačević 6, Petrović 9, Jović 14, MUšicki, Malovec 6

PARTIZAN: Smit 17, Ledej 6, Drezgić, Avramović 6, Panter 9, Smailagić 5, Jaramaz, Dimtirijević, Trifunović 8, Anđušić 7, Ponitka 12, Kabokllo 18

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: