Košarka

MADAR POBEGAO IZ PARTIZANA, A SAD PRECRTAN! Karijera u slobodnom padu, zna se ko nudi ruku spasa

Autor Milutin Vujičić

Jam Madar gotovo sigurno napušta Fenerbahče tokom leta jer je precrtan.

Izvor: MN Press

Jam Madar je uz mnogo bure prošlog leta otišao iz Partizana u Fenerbahče, međutim (za sada) se ispostavlja da to nije bio dobar potez. Njegova uloga u turskom klubu je bila sve manja kako je sezona odmicala, tako da jedva i da je igrao u plej-ofu Evrolige, što je istovremeno i pokazatelj da nema budućnost kod Šarunasa Jasikevičijusa.

Sada iz Izraela stižu informacije da Madar gotovo sigurno napušta Fenerbahče tokom leta, a na stolu ima dve opcije. Prva je da se vrati "kući", odnosno da zaigra za Makabi iz Tel Aviva koji je uvek zainteresovan da dovede reprezentativce svoje zemlje, dok je druga Bajern iz Minhena. Problem kod Makabija je što je zbog političke situacije i dalje mnogo toga neizvesno, nikada se ne zna da li će rat da eskalira i da li će Evroliga morati da ih izbaci, dok s druge strane u Bajernu počinje prava rekonstrukcija u čijoj bi središnjici mogao da bude baš Izraelac.

Prošle sezone Madar je u Evroligi imao učinak od 4,3 poena, 2 asistencije i 1,2 skoka, a najbolja partija bila mu je protiv Real Madrida kome je ubacio 17 poena. To ipak nije ni blizu nivoa na kome je bio dok je igrao za Partizan. Ipak, povratak u crno-beli tabor isključen je zbog načina na koji je otišao, kada je Partizan "zaratio" i sa njegovim agentom.

"Data reč je meni važnija od bilo čega drugog. Vrlo smo otvoreno razgovarali sa igračima na kraju prošle sezone, otvoreno smo rekli šta klub kome može da ponudi. Ovo je idealna prilika da se javno zahvalim Panteru, Ledeju, Naneliju, Koprivici i Avramoviću koji su produžili ugovore. (...) U slučaju Madara ne mogu da kažem da je sve bilo iskreno. Doleteo je iz Tel Aviva da bi pričao sa mnom. Sedeli smo oko dva sata u kafiću blizu moje kuće i pričali o planovima, nije bilo govora o bilo čemu drugom osim minutaže, prilike da igra, planovima, zahvalnosti, napretku koji je ostvario. Rastali smo se, a ja sam tad otišao na trenersku kliniku", rekao je Željko Obradović u jednom od intervjua povodom odlaska Madara.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)