Košarka

"KOD NAS SE NIJE POSTAVLJALO PITANJE!" Srbija čeka Jokića, a oglasio se Dejan Bodiroga!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije oglasio se oko igranja za nacionalni tim Nikole Jokića.

Izvor: MN Press/Klodian Lato/Eurokinissi

Najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić rano je završio klupsku sezonu u Americi, pošto su Denver Nagetsi eliminisani u polufinalu Zapadne konferencije, pa čitava javnost u Srbiji sada gaji nade da bi centar iz Sombora mogao da se nađe na Olimpijskim igrama. Nikola Jokić bio bi ogromno pojačanje za tim Svetislava Pešića na takmičenju u Parizu ovog leta, nakon što je prethodne jeseni propustio Svetsko prvenstvo na Filipinima.

I dok Srbija čeka odluku Nikole Jokića, a najboljem košarkašu NBA lige oglasio se legendarni Dejan Bodiroga. Direktor Evrolige ponudio je svoje viđenje situacije u kojoj se nalazi košarkaška reprezentacija Srbije, ali i igrač koji bi mogao da postane njen najbitniji šraf ukoliko bi se odazvao pozivu selektora Svetislava Pešića.

"Reprezentacija je napravila sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu prošle godine. Trener Pešić i svi reprezentativci odradili su sjajan posao, i to bez Nikole Jokića. Ako bude igrao, bićemo još jači, ali treba pohvaliti momke koji su bili na Mundobasketu. Košarka je timski sport, tim je uvek najvažniji, a pojedinac se uvek izdvoji", rekao je legendarni srpski košarkaš.

Istakao je Bodiroga i da su se vremena promenila od njegovog doba do danas. "Što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila privilegija da se nosi dres nacionalnog tima. Danas, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme, kod nas se nije postavljalo pitanje igranja ili neigranja. Uopšte nismo razmišljali na taj način. Poštujem svačiju želju i stav, ali igranje za reprezentaciju je najlepša moguća stvar. Klub je jedno, a reprezentacija nešto sasvim drugo", rekao je Dejan Bodiroga u emisiji "Probudi se", na televiziji Nova S.

Podsećamo, jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena godinama je bio deo nacionalnog tima - Bodiroga je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, zlata na Mundobasketima 1998. i 2002. godine, kao i četiri medalje na Evropskim prvenstvima. Tri puta je Jugoslavija bila zlatna sa Bodirogom u timu - 1995, 1997. i 2001. godine, dok je 1999. godine osvojena bronza.

(SportKlub/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: