Košarka

PAKAO ZA ŽELJKA PRED FINALE PROTIV ZVEZDE! Jednog precrtao, dvojica povređeni, a Bruno pobegao iz kluba!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda je u prethodnom periodu pravila probleme Partizanu u reketu, a sada bi mogla da ima još lakšu situaciju, jer su crno-beli u krizi.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana u ponedeljak uveče počinju finalnu seriju domaćeg prvenstva, na gostovanju Crvenoj zvezdi, a trener Željko Obradović ima ogromne probleme sa sastavljanjem tima za taj meč! Najtrofejniji evropski trener na najvećim  mukama biće kada je reč o pozicijama pod samim košem, pošto trenutno na raspolaganju ima samo jednog klasičnog centra!

Reč je o Aleksi Dimitrijeviću (18), 211 centimetara visokom košarkašu koji je tek nedavno dobio priliku za prve minute u crno-belom dresu. On je imao zapažene poteze protiv Mege, u majstorici polufinalne serije postigao je osam poena, ali to je bila potpuno drugačija situacija od one koja Partizan čeka u finalu, gde će protivnik biti najveći rival i tim koji je slavio na prethodnih šest mečeva!

Dimitrijević je neočekivano postao jedini centar na kojeg Željko Obradović može da računa, a neobičan splet okolnosti dogodio se u timu prethodnih dana. Prvo je "otpisan" Frenk Kaminski, kao jedan od prekobrojnih stranaca i izgrač za kojeg nije bilo mesta u timu. Zatim se na povredu protiv Mege požalio Alen Smailagić, pa je Obradović istakao da su njegovi nastupi u finalu pod znakom pitanja. Na kraju, brazilski košarkaš Bruno Kaboklo samoinicijativno je napustio klub i otputovao u SAD, zbog čega je Partizan reagovao saopštenjem.

Jasno je da se Brazilac neće vraćati zbog mečeva protiv Zvezde, Kaminski ne bi ni mogao da nastupi na njima, a crno-beli su u ovom trenutku i bez dvojice Srba. Kao što smo rekli, Smailagić se povredio tokom plej-ofa, a od ranije je povređen Balša Koprivica koji nije zabeležio ni minut u polufinalnoj seriji protiv Mege.

Kada se sve stavi na papir, jasno je da će mladi Dimitrijević morati da dobije pomoć u reketu. Da li će to biti od Alena Smailagića, ukoliko on uspe da se oporavi ili od Zeka Ledeja, koji bi se prinudno preselio sa mesta krilnog centra, ostaje nam da vidimo. Opcija nema mnogo, a protivnik će od igrača Partizana zahtevati da u svakom trenutku susreta igraju maksimalno posvećeno, što bi moglo da dovede i do problema sa ličnim greškama u crno-belom taboru.

Podsećamo, u finalu ABA lige Zvezda je uspela da postigne veoma važne poene baš sa centarske pozicije. U prvom meču Luka Mitrović je ubacio 14 poena, u drugom je dvocifren bio Džoel Bolomboj (10), a u trećem se ponovo istakao Mitrović sa 12. Čak je i Fredi Gilespi, koji nije prijavljen za domaću ligu, imao neke sjajne minute kada su se najbolji srpski timovi borili za regionalnu titulu. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: