SRBIN PLAKAO ZBOG TITULE ZADRA! Bio je Zvezdin najveći talenat, sad je opet šampion Hrvatske! (VIDEO)

Emocije su bile izuzetno snažne, pa Arijan Lakić nije mogao da sakrije suze.

X/Kokolo90/printscreen

Košarkaši Zadra najbolji su tim u Hrvatskoj - treći put u poslednje četiri godine osvojili su šampionsku titulu, a ona posebno znači jednom Srbinu! Arijan Lakić (24), nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, rasplakao se dok je govorio za medije o šampionskom timu Zadra!

Njemu je izuzetno značio uspeh čitavog tima, koji je u finalu napravio preokret protiv Splita i tako osvojio drugu titulu u nizu, a petu u klupskoj istoriji. Lakić je istakao da su saigrači i on uradili nešto nestvarno, pošto već godinama niko ne veruje da oni mogu da prave dobre rezultate.

"Vidi ovo, šta da kažem, ovo je emotivno... Ne znam šta da kažem, ovo me pogodilo, otkad sam došao, dve godine niko nije verovao u nas. Samo mi, samo smo mi verovali od prvog dana. Vidite ove ljude, vidite koliko je ljudi došlo", rekao je Lakić i dodao: "Stvarno mi znači, ne verujete kako je kad vas neko otpiše na početku 2022. godine, kad smo došli prvi dan, kad slušate to, kad niko ne veruje u to. Imate motivaciju više, morate imati disciplinu, vidite šta je došlo. Pogodilo me to što smo uradili nešto nestvarno."

Arijan Lakić je rođeni Beograđanin, a košarku je počeo da trenira u KK Sava. Ubrzo je obukao crveno-beli dres Zvezde, u čijim je mlađim kategorijama bio jedan od najtalentovanijih košarkaša. Početkom februara 2018. godine potpisao je profesionalni ugovor sa Zvezdom, a zatim je pozajmljen u FMP. Teška povreda leđa sprečila ga je da se razvija u timu iz Železnika, pa su usledile pozajmice u Vrijednosnice iz Osijeka, čačanski Borac i Sparse iz Sarajeva.

Lakić je u 2022. godine potpisao ugovor sa Zadrom i tako se vratio u deo Hrvatske odatle je izbegla njegova porodica. Preci Arijana Lakića su iz Benkovca, gradića koji se nalazi u blizini Zadra, u kontinentalnom delu Dalmacije. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Smit Partizan ABA liga  Kurir TV