Košarka

ZVEZDA POTPISALA GEDRAITISA! Objava pred Partizan - Litvanac dobio dugogodišnji ugovor u Beogradu!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli završili veliki posao za narednu sezonu, pošto u klubu ostaje Rokas Gedraitis.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i Rokas Gedraitis nastavljaju saradnju! Litvanski košarkaš produžiće ugovor sa crveno-belima na još dve sezone, a time će se i nastaviti praksa produžetka saradnje sa košarkašima koje trener Janis Sferopulos želi da zadrži u timu za narednu sezonu. Prvi je ugovor potpisao Džoel Bolomboj, sada mu se priključio i krilni košarkaš koji je tokom sezone oduševio navijače.

Litvanac je na početku sezone stigao iz Baskonije, a navijače Zvezde "kupio" je odličnim partijama, borbenošću, požrtvovanjem i podređivanjem timu kada god je to bilo potrebno. Isticao se u defanzivi, često igrao i na poziciji četiri dok je Zvezda bila u prolemu sa povredama, a bio je i jedan od najkonstantnijih igrača u timu.

Rokas Gedraitis jedan je od igrača koji su izneli najveći teret ove sezone. Nije propustio nijednu utakmicu u Evroligi, dok je u ABA ligi upisao još 32 nastupa, a bio je deo tima i na Kupu Radivoja Koraća odnosno u finišu domaćeg prvenstva. Beležio je prosečno 10 poena i 3,8 skokova na evrosceni, kao i 9,5 poena i tri uhvaćene lopte u regionalnom takmičenju.

Tokom prve sezone u Crvenoj zvezdi Rokas Gedraitis je osvojio Kup Radivoja Koraća i ABA ligu, a u prilici je da trofeje objedini, pošto u finalu Superlige crveno-beli vode protiv Partizana (1:0) u finalnoj seriji. Pobednik će biti tim koji prvi stigne do dve pobede, a zanimljivo je da su u Zvezdi odlučili da produžetak saradnje sa bivšim igračem Lijetuvos Ritasa, Albe i Baskonije objave baš nekoliko sati pred drugi meč finala.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: