Košarka

NIKOLA TOPIĆ POKIDAO UKRŠTENE LIGAMENTE! Katastrofalne vesti pred draft: Miško Ražnatović otkrio povredu!

Autor Dušan Ninković

Talentovani košarkaš Nikola Topić trebalo je da bude četvrti pik na draftu.

Izvor: MN Press

Najtalentovaniji košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić projektovan je za jednog od prvih pikova na predstojećem NBA draftu, ali povreda koju je zaradio u finišu sezone mogla bi da pokvari takav ishod. Mladi košarkaš propustio je veći deo 2024. godine zbog povrede kolena, a zatim je povredu obnovio na derbiju protiv Partizana u finalu ABA lige, u prvoj polovini maja. To je zabrinulo navijače Zvezde i NBA skaute, a sada se oglasio menadžer Miško Ražnatović.

Jedan od najuticajnijih agenata u evropskoj košarci prokomentarisao je za ESPN situaciju u kojoj se nalazi talentovani plejmejker i otkrio da Topić ima delimično pokidane prednje ukrštene ligamente! Ražnatović je ispričao da ne očekuje će povreda imati veliki uticaj na Topićevu situaciju na draftu zbog njegove mladosti i prvih povratnih informacija od američkih lekara koji su pregledali njegove rezultate sa magnetne rezonance. "Lekari koji su proverili stabilnost kolena potvrdili su da je u odličnoj formi", rekao je Ražnatović. Pogledajte trenutak povrede Nikole Topića:

Pre povrede Nikole Topića predviđeno je da srpski košarkaš bude četvrti pik na draftu. Sada je pod znakom pitanja da li će ga timovi birati sa tako visoke pozicije, ali njegove fizičke predispozicije, iskustvo u seniorskoj košarci i to što će biti najmlađi igrač u prvoj rundi drafta i dalje su mu velike prednosti.

Informacije o povredi Nikole Topića u narednim danima mogu da dobiju svi timovi koji polažu prava na prvih 15 pikova. Topić je trenutno u Trevizu gde se košarkaši pripremaju za draft, a u narednim danima će otputovati u SAD kako bi tamošnji lekari imali bolji uvid u povredu. Očekuje se da Nikola prođe niz snimaka u SAD, pre nego što doktori zaključe o kojem stepenu povrede se radi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: