Košarka

ZVEZDA PLAĆA OZBILJNO OBEŠTEĆENJE I DOVODI PLEJA: Ispisao istoriju Evrolige, dobro ga znate!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda će morati dobro da plati kako bi se pojačala.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda bi u narednim danima trebalo da ozvaniči transfere prvo Ajzee Kenana iz Olimpijakosa, a onda i Kodija Milera Mekintajera iz Baskonije. Nekadašnji plejmejker Partizana jer eksplodirao ove sezone u Evroligi, a sada španski "Encestando" prenosi da će crveno-beli za njega morati da plate obeštećenje. 

Novac neće biti mali jer Baskonija traži 450.000 dolara kako bi ga pustila da pređe u redove kluba sa Malog Kalemegdana, a naravno treba na to dodati i njegov ugovor koji neće biti mali posle sezone kakvu je imao. 

On je u Evroligi u sezoni iza nas ispisao istoriju i postao je treći košarkaš u istoriji koji je upisao tripl-dabl u Evroligi, kada je prtoiv Asvela upisao po 11 poena i skokova, kao i 20 asistencija. Ove sezone je imao prosek od 9,6 poena, 7,3 asistencije i 4,4 skoka i uz Markusa Hauarda je bio najbolji igrač tima iz Vitorije.

U profesionalno karijeri je igrao za Leven, pa za Parmu u VTB lig, da bi zatim potpisao ugovor sa Dalasom, ali je ubrzo otpušten. Igrao je za Zenit, pre nego što je stigao u ABA ligu i zaigrao za Cedevita Olimpiju. Proveo je četiri meseca u Partizanu, a zatim nastupao za Andoru, Gacijantep i Baskoniju.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: