Košarka

PROSI NA ULICI I NE SEĆA SE DA JE IGRAO U NBA! Sa Lebronom jurio titule, sad ga niko ne prepoznaje!

Autor Nikola Lalović

Nastavlja se tužna i teška priča Delontea Vesta.

Izvor: YouTube/ShawnG927/Screenshot

Nekadašnji NBA košarkaš i dugogodišnji saigrač Lebrona Džejmsa ponovo je u ogromnim problemima. Delonte Vest je uhapšen u Virdžiniji u Ferfaksu gde je prekršio uslovnu slobodu i opirao se hapšenju. Vest koji ima tek 40 godina izgleda neprepoznatljivo i samo se nastavio njegov pakao koji je počeo nakon što je završio karijeru. 

Nekadašnji košarkaš Bostona, Sijetla, Dalasa i Klivlenda najviše je upamćen iz dana kada  je nosio dres Kavalirsa. Od tri sezone u Klivlendu u dve je bio starter, a na kraju je odigrao deset sezona u NBA i dve u Kini i završio karijeru. Ipak otkako je završio sa košarkom više puta je hapšen.

On je ostao bez novca pa je postao i beskućnik, a zatim i zavisnik od narkotika. Javno je pričao o svojim ogromnim problemima sa mentalnim zdravljem, a otkrio je da je imao teško detinjstvo. Odrastao je u raznim ustanovama, bio je zlostavljan i samopovređivao se, a dijagnostivikovan mu je bipolarni poremećaj, kao i depresija.

Iz braka sa Karesom Mejden dobio je dvoje dece, ali kada se razveo od nje potpuno je skliznuo. Tokom septembra je snimljen kako prosi na ulicama Dalasa, a tada mu je pomogao Mark Kjuban. Vlasnik Dalasa mje rešio da mu plati lečenje, ali iako je jedno vreme stao na noge opet je Delonte Vest pao na dno vrlo brzo.

Uskoro je opet snimljen kako prosi, ovaj put u Virdžiniji, a nedavno je otkrio da pati od još jedne jako teške bolesti.  "Znate da sam imao problema sa mentalnim zdravljem, ali sada imam problema i sa ranom fazom multiple skleroze. Samo mi se gube misli. Ponekad zaboravim da sam uopšte igrao košarku", ispričao je pre nekoliko godina Delonte Vest.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: