Košarka

"PRAVIMO DRIM-TIM U PARTIZANU!" Oglasio se Mijailović, pomenuo i Evroligu: Čvrsto verujem...

Autor Dušan Ninković

Nakon sezone bez trofeja Ostoja Mijailović otkrio velike planove Partizana.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan završio je neuspešnu sezonu - crno-belima je izmakao plasman u Top10 Evrolige zbog jedne pobede manje od Anadolu Efesa, Studentski centar je osvojio Superkup ABA lige, a Crvena zvezda preostale trofeje. Nakon završetka sezone gost podkasta "Telcast" kod novinarke Minje Miletić bio je Ostoja Mijailović, prvi čovek kluba.

Tom priliko je Mijailović otkrio detalje koji će biti izuzetno zanimljivi navijačima Partizana. Po njegovim rečima, crno-beli biće daleko snažniji u narednoj sezoni, pošto je plan da se napravi takmičarskija ekipa od one koju je Željko Obradović vodio prethodnih meseci. Ujedno, Partizan bi mogla da pojačaju nekad dobro poznata imena!

"Partizan sledeće sezone vidim pre svega takmičarski mnogo bolje, moramo mnogo bolje da uradimo prelazni rok. Razgovaramo sa nekim ozbiljnim igračima. To je jako važna stvar. Pokušaćemo da u Partizan vratimo neke bivše igrače, koji igraju u Evropi i na nekim drugim košarkaškim tržištima. Da pokušamo da napravimo bolju ekipu, da takmičarski dosta bolje izgledamo! Ono što znam, navijači će shvatiti zašto sezona nije bila dobra. Svi su dali od sebe sve. I treneri, igrači, mi kao uprava... Svi su sve odradili, ali je prosto sezona bila neuspešna sa te sportske strane. Ja neću nikakav alibi da pravim, moramo da nastavimo dalje", rekao je tokom gostovanja u "Telcastu" Ostoja Mijailović.

Po rečima prvog čoveka Partizana, Evroligi je potrebno da crno-beli nastupaju protiv najboljih klubova na kontinentu. Zbog toga čvrsto veruje da će Partizan treću godinu u nizu igrati Evroligu!

"Ono što je najvažnije za Partizan je da sledeće godine igra Evroligu, u šta čvrsto verujem. Moj cilj je bio, kada sam se vratio u Partizan, da klub finansijski stabilizujem da bih igrao konstantno u Evroligi. Mi ćemo, ako Bog da, treće godine zaredom igrati Evroligu. Mislim da je Evroliga sa Partizanom koji je drugi put najgledaniji tim u Evropi, koja je imala preko 400 miliona pregleda preko raznoraznih sredstava informisanja, dosta zarađuje na marketingu i da smo im potrebni", dodao je Mijailović. Prilikom ovog gostovanja predsednik KK Partizan istakao je da ne može da otkrije kako bi izgledao njegov drim-tim, ali da će ga napraviti za sledeću sezonu!

Ostoja Mijailović
Izvor: YouTube/Telekom Srbija

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: