Košarka

ŠPANCI HOĆE ALENA SMAILAGIĆA! Partizan sprema ugovor, ali druga ponuda je već stigla!

Autor Dušan Ninković

Talentovani košarkaš dobio ponudu da napusti Partizan i ode u španskog evroligaša.

Izvor: MN Press

Partizan priprema novi ugovor za Alena Smailagića (23) nakon što je završena trogodišnja saradnja crno-belih i srpskog košarkaša, ali će centar dobiti i druge ponude na tržištu ovog leta! Kako ekskluzivno saznaje "El Correo", Baskonija je zainteresovana da ovog leta angažuje Smailagića i tako pojača tim za narednu sezonu!

Po njihovim saznanjima, Španci su već uputili prvu ponudu Alenu Smailagiću, a sada je na srpskom centru da razmisli o narednoj destinaciji u karijeri. Za sada su opcije ostanak u Partizanu, čiji dres nosi od povratka iz NBA lige odnosno poslednje tri godine ili selidba u Španiju gde bi imao priliku da stekne potpuno novo iskustvo.

Tokom nedavno završene sezone Evrolige Alen smailagić je odigrao 31 meč u elitnom takmičenju evropskih klubova, uz prosek od 5,5 poena i 2,2 skoka po meču. Isti broj mečeva i isti prosek poena imao je i u ABA ligi, samo što je u regionalnom takmičenju beležio 2,5 skokova po utakmici.

Podsećamo, Alen Smailagić izabran je na NBA draftu 2019. godine kao 39. pik, a Nju Orleans ga je ubrzo trejdovao za dva pika druge runde na koje je pravo imao Golden Stejt. Smailagić je i pre drafta odigrao jednu sezonu u Razvojnoj ligi za filijalu Golden Stejta, a kasnije je dve sezone bio član tima iz Kalifornije i u NBA je odigrao ukupno 29 mečeva.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: