Košarka

ŠTA SE DEŠAVA SA MARIOM HEZONJOM? Španci pisali o Hrvatu, pomenuli i Partizan!

Autor Nikola Lalović

Mario Hezonja je bez ugovora, a Partizan je jedan od timova koji bi ga po navodima španskog "Sporta" rado videli u sastavu.

Izvor: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

U tekstu pod naslovom "Šta se dešava sa Mariom Hezonjom" ugledni španski "Sport" se zapitao gde će hrvatski košarkaš nastaviti karijeru. Real Madrid je lako savladao Manresu u finalu ACB lige i tako došao do triple krune, a kako je sezona odmicala Hezonja je bio sve bolji. Ćus Mateo koji mu na startu nije davao mnogo minuta sada je prihvatio da mu je Hrvat ključni igrač, ali kada je podigao pehar Supermario je ostao bez ugovora!

"Hezonjina budućnost je prošla kroz nekoliko faza tokom sezone. Bilo je momenata kada je povratak u Panatinaikos koji želim da ga učini najplaćenijim igračem Evrope delovao završeno. U međuvremenu se uključila i Barselona i pominjalo se da su klub i igrač sve dogovorili oko povratka u ekipu", navodi se u tekstu "Sporta", a onda se pominje i Partizan!

"Tokom finala Endesa lige Hezonja se potrudio da insistira na tome da nije produžio ugovor i da su vesti o tome lažne. Između mečeva sa Mursijom pojavila se informacija o intereovanju Partizana koji bi mu ponudio ugovor i doveo ga", navode Španci, a što se tiče ponuda Reala za produženje ugovora ističu: "Hrvat odbio nekoliko ponuda za produženje ugovora jer ih je smatrao finansijski preslabim".

Ove sezone je on osvojio ligu, kup i superkup sa Realom, a još ranije je istakao da sezonom - nije zadovoljan. I da baš zato želi da ostane! "Neću pričati o tri titule, ja sam perfekcionista i uvijek želim da pobeđujem. Ne osećam se dobro jer smo u ovoj sezoni izgubili evroligašku titulu jedinoj utakmici koju smo odigrali loše. Zbog toga se želim revanširati navijačima i klubu u godinama koje dolaze s mnoštvom trofeja. Znate, osećam se kao da su mi ovaj tim i navijači porodica. Primili su me otvorenih ruku dok su mnogi pričali sr**a o meni. Zato želim još da budem tu još dve godine i da uzvratim ljudima u Madridu za sve lepo što mi pružaju", rekao je Hezonja.

(MONDO, Sport, N.L.)

BONUS VIDEO: