PARTIZAN HOĆE BIVŠEG BEKA ZVEZDE: Ako ode Panter, crno-beli zovu dobro poznatog Amerikanca!

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd mogao bi da bude najveće pojačanje Partizana.

MN Press

Košarkaški klub Partizan još nije ozvaničio nijedno pojačanje za narednu sezonu, iako su se prethodnih dana pojavljivale informacije da su blizu potpisa Vanja Marinković, Arijan Lakić, Aleksandar Aranitović i Mario Nakić. Ipak, najzvučnija pojačanja mogli bi da budu inostrani igrači koje crno-beli pokušavaju da angažuju ovog leta - jedan od tih igrača je i bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd!

Kako prenosi "Eurohoops", Partizan je zagrizao za Amerikanca koji je u sezoni 2020/21 igrao za beogradske crveno-bele. Momak iz Čikaga bio bi zamena za Kevina Pantera, o čijem se odlasku iz kluba sve glasnije priča - samo danas stizale su informacije da je dogovorio sve detalje saradnje sa Barselonom, ali i da ne želi da pojača španski tim već da odradi poslednju godinu ugovora u Srbiji.

Ukoliko Panter ode, Partizanu će biti potreban "kapitalac" na bekovskoj poziciji, a tu se kao rešenje vidi Lojd. Momak iz Čikaga svojevremeno je bio NBA šampion sa Torontom, ali nije uspeo da napravi ozbiljniju NBA karijeru - ima samo 12 mečeva u jedinoj sezoni, pa se oprobao u Evropi gde je nastupao za Valensiju, Zvezdu, Zenit i Monako.

Sa crveno-belima je osvojio sva tri domaća trofeja, bio je važan šraf tima na putu do pehara u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i KLS, a zatim je našao i unosnije ugovore u evropskoj košarci. Ipak, postoje zdravstveni problemi Džordana Lojda koji su ga u poslednjih nekoliko sezona sprečavali da na evroligaškim parketima pokaže sav svoj kvalitet. U nedavno završenoj sezoni odigrao je tek 20 mečeva, a propustio je i početak i kraj takmičenja.

Na 20 odigranih susreta Džordan Lojd je prosečno postizao 10,4 poena, uz 2,7 skokova i dve asistencije. Najbolju partiju odigrao je protiv Virtusa kada je postigao 24 poena, dok je protiv Partizana ubacio šest i devet poena. Zanimljivo, ove sezone nijednom nije igrao protiv Crvene zvezde.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Danilo Anđušić o Kevinu Panteru  MONDO/Nikola Lalović